Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 09

Daugiausia lygių galimybių kontrolierei žmonės skundėsi dėl diskriminacijos lyties pagrindu

Į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą pernai daugiausia žmonės kreipėsi dėl diskriminacijos lyties pagrindu. Ataskaitoje nurodoma, kad pernai gauta 260 skundų ir dar 68 tyrimai dėl galimos diskriminacijos pradėti kontrolieriaus iniciatyva. Pasak ataskaitos, daugiausia – 202 – kreipimųsi gauta dėl galimos diskriminacijos lyties pagrindu, amžiaus pagrindu – 81, negalios pagrindu – 80.
Agneta Skardžiuvienė
Agneta Skardžiuvienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kitais pagrindais dėl galimos diskriminacijos kreiptasi gerokai mažiau: dėl socialinės padėties – 25 kartus, dėl tautybės – 22 kartus, dėl kalbos – 16 kartų, taip pat gauta po keletą skundų dėl įsitikinimų, pažiūrų, lytinės orientacijos, etninės priklausomybės, rasės ir dėl religijos, kilmės ir t.t.

Dažniausiai kreipėsi fiziniai asmenys: 41 proc. pareiškėjų sudarė moterys, 39 proc. pareiškėjų – vyrai. Juridiniai asmenys sudarė 19 proc. pareiškėjų, anoniminiai pareiškėjai – vieną procentą.

Užpernai Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba iš viso gavo 265 skundus ir atliko 65 tyrimus kontrolieriaus iniciatyva. 85 tyrimai atlikti dėl galimos diskriminacijos lyties pagrindu, 71 – religijos pagrindu, 48 – amžiaus pagrindu, 23 – negalios pagrindu, 18 – socialinės padėties pagrindu, 17 – tautybės pagrindu, 6 – įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu, 5 – lytinės orientacijos pagrindu, po 4 – kalbos ir kilmės pagrindais.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai vadovauja Agneta Skardžiuvienė, šias pareigas pradėjusi eiti 2015 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento