Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 30 /11:45

Dėl audros padarinių Vilniaus ir Akmenės rajonai skelbia ekstremalią situaciją

Vilniaus rajono savivaldybė informuoja, kad dėl audros padarytos žalos visame Vilniaus rajone skelbiama ekstremali situacija. Pranešama, kad padėtis per parą nepagerėjo – didelė dalis gyventojų ir toliau neturi geriamojo vandens, yra sutrikusios nuotekų šalinimo ir elektros tiekimo paslaugos. Taip pat ekstremali situacija paskelbta Akmenės rajone.
Audros padariniai Vilniuje
Audros padariniai Vilniuje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pasak Vilniaus rajono mero Roberto Duchnevičiaus, šį rytą ESO informavo, kad ilgiau nei parą elektros dar neturėjo apie 13 tūkst. Vilniaus rajono vartotojų, o šiuo metu šis skaičius siekia 25 tūkst.

„Praėjus parai po stichinės nelaimės, situacija Vilniaus rajone nepagerėjo, kai kur – net pablogėjo. Tūkstančiai gyventojų tebėra be elektros, o vandens tiekimas yra ribotas. Sutrikusios ir nuotekų šalinimo sistemos.

Kaip ir vakar, šiandien savivaldybėje organizavome Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdį. Dėl esamos padėties pasirašiau potvarkį, kuriuo skelbiame ekstremalią situaciją visoje Vilniaus rajono teritorijoje. Siekdami kaip tik galime padėti gyventojams patvirtinome atitinkamus veiksmus, paskirstėme užduotis pavaldžioms įstaigoms“, – teigia R.Duchnevičius.

Meras pažymi, kad savivaldybė imsis šių veiksmų:

  • komunalinės įstaigos labiausiai paveiktose gyvenvietėse užtikrins geriamojo vandens tiekimą, prie siurblinių pajungiant elektros generatorius. Komunalinės įstaigos informuos gyventojus apie laiką, kada ir kur bus pajungti šie generatoriai. Informacija bus pateikiama komunalinių įstaigų interneto svetainėse www.nemenkom.lt ir www.nkom.lt bei seniūnijų feisbuko paskyrose;
  • komunalinės įstaigos tokiose gyvenvietėse taip pat pajungs elektros generatorius ir prie vandens nuotekų siurblinių, kad būtų užtikrinamas nuotekų valymas;
  • savivaldybė toliau tvarkys viešąsias erdves nuo nukritusių medžių, šakų. Jeigu gyventojai iš savo privačių sklypų neturės galimybės išsivežti šakų, apie tai gali pranešti seniūnijoms. Bus svarstomas pagalbos suteikimas;
  • socialiniai darbuotojai pasiteiraus labiausiai pažeidžiamų gyventojų (negalią turinčiųjų, senjorų, vaikų), ar jiems šiuo metu reikalinga kokia skubi pagalba. Šie gyventojai, kurie dėl audros padarinių susiduria su sunkumais dėl maisto ir vandens gavimo, gali kreiptis tiesiogiai specialiais savivaldybės kontaktais.

Vilniaus rajono gyventojai apie reikalingą pagalbą ar pastebėtus liūties ir vėjo padarinius, keliančius grėsmę, gali informuoti tel. +370 5 275 1990, +370 5275 6925, el. p. pagalba@vrsa.lt.

Gyventojai apie patirtą žalą gali tiesiogiai pranešti seniūnijoms. Savivaldybėje sudaryta komisija vertins gautus prašymus dėl kompensacijų.

Kiek truks ekstremali situacija, priklausys nuo to, kaip greitai pavyks atstatyti gyventojams elektros tiekimą ir užtikrinti kitas būtinąsias paslaugas.

Akmenės rajono savivaldybė taip pat informuoja, kad paskelbta Savivaldybės lygio ekstremalioji situacija visoje Akmenės rajono savivaldybės teritorijoje dėl stichinio meteorologinio reiškinio – labai smarkaus lietaus ir kartu pavojingo meteorologinio reiškinio – smarkaus vėjo.

Rajono meras Vitalijus Mitrofanovas dar pirmadienį sakė, kad daug kur Akmenės rajone buvo dingusi elektra, labiausiai dėl siautusios audros nukentėjo Papilės seniūnija, nušliaužė Papilės II piliakalnio šlaitai, dėl nuošliaužų uždaryti Jurakalnio pažintiniai takai, lietus užliejo gatves, kiemus, gyventojų namus.

Plačiau – Meras: Akmenės rajone dėl audros padarytos žalos bus skelbiama ekstremali situacija.

Taip pat elektros sutrikimus galima registruoti ESO interneto svetainėje www.eso.lt, dėl neatidėliotinos pagalbos prašoma skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas