Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 12 17

J.Narkevičiaus likimą sausį spręs koalicijos taryba: premjeras mini ir Vyriausybės griūtį

Premjeras Saulius Skvernelis kartoja negalintis vienasmeniškai priimti sprendimo dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus ateities ir sako, kad dėl jo atstatydinimo sausio pradžioje derėsis koalicija.
Saulius Skvernelis, Jaroslavas Narkevičius
Saulius Skvernelis, Jaroslavas Narkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Mes planuojame, ir šiandien tarėmės, matyt, tai bus sausio pirmosiomis dienomis, – išplėstinė koalicinė taryba, kur mes įvertinsim tuos argumentus, kuriuos aš išgirdau ir girdėjau, ir perteiksiu koalicijos partneriams iš prezidento. Ir mes turėsime priimti sprendimą, kaip toliau turime elgtis“, – antradienį žurnalistams Seime nurodė ministras pirmininkas.

Vienasmenis sprendimas, anot jo, galėtų sukelti „įvairias pasekmes“, net ir Vyriausybės pasitraukimą: „Aš negaliu priimti vienas sprendimų, nes bet kokie sprendimai, kurie bus priimti, jie gali sukelti įvairias pasekmes.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius

Jeigu atstatydinus J.Narkevičių iširtų koalicija, klausimų, anot S.Skvernelio, kiltų ir dėl Vyriausybės ateities.

Anksčiau jis tikino nematantis teisinio pagrindo atstatydinti J.Narkevičių – esą kaltinti ministrą nėra nei moralinio, nei teisinio pagrindo.

Pagal Vyriausybės įstatymą, prezidentas ministrus atleidžia premjero teikimu. Apie konsultacijas įstatyme nėra nė žodžio.

Pirmadienį ankstų rytą premjeras susitiko su prezidentu Gitanu Nausėda. Pastarasis anksčiau keletą kartų susisiekimo ministrą ragino trauktis iš pareigų. Prezidentūra, anot vyriausiojo prezidento patarėjo Povilo Mačiulio, S.Skvernelio sprendimo dėl J.Narkevičiaus likimo tikisi po savaitės.

„Sprendimą dėl ministro premjeras pažadėjo priimti kitą savaitę“, – teigė patarėjas.

Jo pozicija plačiau – čia.

Susisiekimo ministras sulaukė kritikos dėl „Lietuvos pašto“ valdybos atleidimo, kai kurių kelių tvarkymo finansavimo ir gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių. Pats politikas teigė, kad prieš jį vykdomas organizuotas puolimas, kuris prasidėjo, kai jis ėmė domėtis „Lietuvos pašto“ ir „Lietuvos geležinkelių“ problemomis.

J.Narkevičių į susisiekimo ministro pareigas delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, šiemet po prezidento rinkimų prisidėjusi prie valdančiosios koalicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas