Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 04

Konkurso į globos namų direktoriaus postą peripetijos – teisme: įtarimų sukėlė pakeistos sąlygos ir patirties stoka

Konkurso, po kurio laikinoji Vilniaus savivaldybės Senjorų socialinės globos namų direktorė Oksana Vaivilavičienė tapo nuolatine, rezultatai atsidūrė teisme. Į jį kreipėsi pralaimėjęs kandidatas Dalius Prevelis, jis teigia, kad jeigu būtų nusileidęs antrajame ture labiau patyrusiam kandidatui, kuris neturėtų politinio užnugario, greičiausiai sprendimo neskųstų. Tačiau šiuo atveju esą yra kitaip. Savivaldybė įtarimus dėl neskaidrumo atmeta.
Dalius Prevelis ir Oksana Vaivilavičienė
Dalius Prevelis ir Oksana Vaivilavičienė / BNS, „Regitra“ ir VRK nuotr.

Senjorų socialinės globos namai pastaraisiais metais gyvena nelabai ramiai.

Buvęs direktorius atleistas

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nuo 2021 m. gegužės 1 d. Senjorų socialinės globos namus perdavė Vilniaus miesto savivaldybei, pernai sausį šie namai tapo viešąja įstaiga.

Tuo metu įstaigoje prasidėjo patikrinimai, jai dešimtmetį vadovavęs Vytautas Gricius buvo iš pradžių nušalintas, o tada ir atšauktas iš pareigų. Taip pat jam nurodyta sumokėti daugiau nei 11 tūkst. eurų – tiek jis esą neteisingai išmokėjo darbuotojams kaip priedus už darbą COVID-19 pandemijos metu.

V.Gricius mėgino tokius sprendimus ginčyti, bet pralaimėjo ir Darbo ginčų komisijoje, ir teismuose.

Plačiau apie šią istoriją galite skaityti čia: Priedus darbuotojams per COVID-19 sumokėjęs senjorų namų vadovas kompensuoti turi iš savo kišenės.

Tuomet įstaigos vadovė O.Vaivilavičienė teigė, kad „Vilniaus miesto savivaldybės administracija 2022 metų pradžioje atliko įstaigos 2021 m. II–IV ketvirčių veiklos auditą ir nustatė, kad darbuotojams skirtų priemokų dydis viršijo Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo tvarką numatančiame įstatyme nustatytus priemokų dydžius“.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Senjorų socialinės globos namai
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Senjorų socialinės globos namai

Šiuo metu įstaigos vadovei vėl tenka dalyvauti teisminiuose procesuose.

Apskundė pralaimėjęs dalyvis

Ieškinį išnagrinėti darbo ginčą dėl teisės (dėl Vilniaus miesto savivaldybės konkurso į VŠĮ „Senjorų socialinės globos namai“ vadovo pareigas rezultatų) Vilniaus miesto apylinkės teismui gegužės pabaigoje įteikė konkursą į įstaigos direktoriaus pareigas pralaimėjęs Dalius Prevelis.

Buvęs „Sodros“, „Regitros“, „Lautra Motors“ direktorius pateko į antrąjį konkurso etapą, tačiau jame pralaimėjo tuomet laikinajai įstaigos vadovei O.Vaivilavičienei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas