Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
05 30 /19:50

Dėl sugedusio elektros kabelio dalis Vilniaus buvo be elektros, interneto ir vandens

Vilniuje dėl sugedusio elektros kabelio dalis Karoliniškių ir Lazdynų gyventojų liko ne tik be elektros ir interneto ryšio, bet ir be vandens, sutriko troleibusų eismas. Gedimai sutvarkyti per valandą.
Prie Baltojo tilto dėl nutrūkusio laido sustojo troleibusų eismas
Sustojo troleibusų eismas / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) pranešė, kad ketvirtadienio vakarą Vilniaus Lazdynų gyvenamajame rajone užfiksuojami elektros tiekimo gedimai. Iš pradžių elektra buvo dingusi keliems tūkstančiams vartotojų, bet ESO specialistai, aptikę gedimą, sparčiai jį tvarkė.

Gedimų žemėlapio duomenimis, apie 17 val. Architektų, Erfurto ir Žėručio gatvių namuose iš viso buvo atjungta 63 klientai. Gedimas buvo sutvarkytas ir elektra vartotojams atstatyta maždaug per valandą.

15min skaitytoja Margarita pranešė, kad Lazdynuose elektra dingo pusei rajono, namuose ir net telefonuose dingo internetas. Be to, sutriko troleibusų eismas. Link Lazdynų nuo „Litexpo“ stovėjo daugybė važiuoti negalinčių troleibusų.

„Mažiau nei valandai elektros tiekimas buvo sutrikęs 8,5 tūkst. vartotojų“, – BNS sakė elektros ir gamtinių dujų skirstymo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė.

Pasak jos, 17.30 val. energijos tiekimas buvo pajungtas paskutiniams penkiems klientams, kurie buvo netekę elektros.

R.Juodkienės teigimu, elektra buvo dingusi dėl kabelių linijos gedimo.

„Kabelinėje linijoje buvo gedimas, operatyviai gedimo ruožas buvo aptiktas, pradėtas tvarkyti“, – tvirtino ESO atstovė. Jos teigimu, gedimo priežastys dar analizuojamos.

Dėl dingusios elektros sutriko ir vandens tiekimas ne tik Lazdynų, bet ir Karoliniškių gyventojams.

„Aptiktas elektros sutrikimas energijos tiekimo tinkle bei galimi laikini vandens tiekimo sutrikimai Karoliniškėse. Avarija jau likviduojama, apgailestaujame, kad tenka susidurti su nepatogumais“, – pranešė savo klientams „Vilniaus vandenys“.

Vėliau „Vilniaus vandenys“ gyventojams pranešė, kad avarijos likvidavimo darbai yra baigti, taip pat įspėjo, kad galimas laikinas vandens drumstumas.

„Mielas kliente, avarijos likvidavimo darbai yra baigti – galite toliau naudotis teikiamomis paslaugomis. Atlikus darbus, galimas laikinas vandens drumstumas ir spalvos pasikeitimas, kuris sveikatai nepavojingas. Jei vandens tiekimas jums neatnaujintas, informuokite mus telefonu 880010880“, – nurodoma gyventojams išplatintoje žinutėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas