Pakartotinio patikrinimo metu griežtą sprendimą priimti paskatino tai, jog minėto baro personalas nesiėmė priemonių ir nepašalino ankstesnio patikrinimo metu nustatytų trūkumų – veikla buvo vykdoma nesilaikant higienos reikalavimų. Gamybos patalpose nebuvo ventiliacijos, kaupėsi drėgmė, ne visuose praustuvuose tekėjo karštas ir šaltas vanduo, nebuvo priemonių įrenginiams, inventoriui dezinfekuoti, darbuotojų rankoms plauti, virtuvės darbuotoja dėvėjo nešvarius darbo rūbus. Patalpų valymo inventorius buvo nepaženklintas ir netinkamai laikomas. Desertai ir kokteiliai buvo gaminami pirminio daržovių paruošimo patalpoje, tuo sudarant galimybę juos užteršti. Negalima buvo nustatyti kai kurių pusgaminių atsekamumo (apie 8 kg), rasta greitai gendančių produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais (1,5 kg), patiekalams gaminti buvo naudojami nepramoninės gamybos konservuoti burokėliai (25 l), rauginti kopūstai (2,5 l), kuriuos viešojo maitinimo įmonėse draudžiama naudoti.
Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba nusprendė, jog nustatyti pažeidimai gali kelti riziką gaminamo ir vartotojams teikiamo maisto saugai, todėl personalinės įmonės baro „Medvėgalis“ veikla buvo sustabdyta. Baras galės atnaujinti savo veiklą tik pašalinus visus nustatytus trūkumus ir inspektoriams pakartotinai patikrinus.
Pranešti klaidą
Sėkmingai išsiųsta
Dėkojame už praneštą klaidą