Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 15

Dėl statybų metu suniokotos pievos vilnietis valdžią kaltina pataikavimu verslui

Upės gatvėje, Vilniaus Žvėryne, kylantys nauji pastatai ir nepatogumai dėl jų piktina dalį šio rajono gyventojų. Netoliese gyvenantis Audrius tvirtina, kad sostinės valdžia su meru Remigijumi Šimašiumi priešakyje „pataikauja statybų magnatams“. Tačiau Vilniaus savivaldybė ramina – statyboms pasibaigus aplinkinė teritorija įgaus naują veidą, o gyventojams atsiras naujų erdvių.
Pieva prie „Green hall2“
Pieva prie „Green hall2“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kylantys pastatai, tvarkoma Neries krantinė turėtų įpūsti Žvėryno kampui Upės gatvėje naujos gyvybės. Tačiau patenkinti pokyčiais ne visi, ypač – kol procesas dar vyksta ir dėl jo kyla daugiau nepatogumų, nei turima naudos.

Kai kurie Žvėryno leidimus niokoti jų gyvenamąją aplinką vadina pataikavimu. Ir tuo kaltina miesto vadovus. „Pažiūrėkit, kaip Šimašius (Remigijus Šimašius, Vilniaus miesto meras – red. past.) pataikauja statybų magnatams. Upės gatvėje iškilo naujas verslo centras – vietoje futbolo stadiono. Be to, jau treti metai yra niokojama buvusi (dabar panaši į purvo balą) vaikų žaidimų aikštelė. Per ją automobiliai kursuoja kaip autostradoje, o pastaruoju metu – tai ir labai patogi, nemokama automobilių saugojimo aikštelė“, – piktinosi 15min skaitytojas Audrius N.

Vis dėlto statybų kaimynyste nepatenkintas gyventojas turėtų jau kitąmet matyti aiškius pokyčius šioje Žvėryno dalyje.

Pasak Vilniaus savivaldybės bendrovės „Grinda“ rinkodaros ir komunikacijos specialisto Egidijaus Steponavičiaus, šiuo metu dešiniajame Neries krante vystomi keli nekilnojamojo turto projektai – kyla nauji pastatai, vyksta Neries krantinės rekonstrukcija.

„Baigus darbus, aplinkinė teritorija įgaus naują veidą, gyventojams atsiras naujos rekreacijos ir laisvalaikio galimybės“, – tvirtino E.Steponavičius.

Prie pievos suniokojimo patvirtina prisidėjusi ir „Grinda“, tačiau esą tai jau tvarkoma ir pavasarį erdvė bus kur kas gražesnė. O vaikų žaidimų aikštelė tebėra nepaliesta.

„Vykdydami Neries krantinės rekonstrukcijos darbus ties Upės ir Maloniosios gatvių sankryža, neturėjome galimybės prie krantinės privežti sunkiųjų konstrukcijų ir statybinių medžiagų, todėl pasinaudojome tuo metu buvusiu privažiavimu. Spalį, baigę darbus, išlyginome sunkiojo transporto išvažinėtas provėžas. Pavasarį, vos tik leis oro sąlygoms, dar kartą išlyginsime paviršių, supurensime žemę, papildysime augalinio grunto ir užsėsime veją“, – tokius pokyčius Neries prieigose žada „Grindos“ atstovas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pieva prie „Green hall2“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pieva prie „Green hall2“

Tam, kad ateityje ši veja nebūtų naudojama automobilių transporto eismui, planuojama įrengti automobilių eismą ribojančius atitvarus.

Gyventojai dėl netvarkos šioje vietoje skundžiasi ne pirmą kartą. 2015-ųjų balandį jiems užkliuvo šalia dar tik statyto „Green Hall 2“ susidariusi statybinių atliekų krūva. Tuomet Vilniaus savivaldybė teigė, kad „statybos metu teritorija tarp Maloniosios gatvės ir Upės gatvės gali būti laikinai panaudota ir statybos reikmėms“.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pieva prie „Green hall2“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pieva prie „Green hall2“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito