Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
01 02 /21:56

Dėl Viršuliškėse kilusio daugiabučio gaisro skelbiama ekstremali situacija: aktuali informacija dėl paramos

Dėl daugiabutyje Viršuliškėse kilusio gaisro antradienį evakuoti 30-ies butų gyventojai. Nukentėjo 5 žmonės, kuriems suteikiama medikų pagalba. Šiuo metu rastas 1 žuvęs žmogus, tačiau ugniagesiai dėl nestabilių, nesaugių konstrukcijų kol kas negali prieiti prie kūno, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

Vilniaus miesto savivaldybė pasirūpino laikinu gyventojų būstu – visiems evakuotiems žmonėms pasiūlytas apgyvendinimas viešbutyje savivaldybės lėšomis. Dabartiniais duomenimis viešbutyje laikinai apgyvendinta 18 žmonių (iš jų du vaikai), likę evakuoti gyventojai apsisprendė apsistoti pas artimuosius.

Anot Vilniaus savivaldybės atstovo Gabrieliaus Grubinsko, įvykio metu iš viso užsiregistravo 57 daugiabučio gyventojai – į šį skaičių įtraukti tiek nuomojamų būtų nuomininkai, tiek į gaisro vietą atvykę, tačiau name nuolat negyvenantys butų savininkai – todėl, jo teigimu, evakuotų gyventojų sąrašas nėra tikslus.

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia ekstremaliąją situaciją adresu Viršuliškių g. 101, Vilnius. Ją galima įvesti dėl gyvenamojo ar kitos paskirties pastato, statinio arba jo konstrukcijos visiško ar dalinio sugriovimo, kai neatidėliotinai reikia suteikti gyvenamąją vietą žmonėms. Tai leis lengviau valdyti situaciją ir operatyviau teikti pagalbą nukentėjusiems gyventojams.

Tai nuspręsta po antradienio vakarą įvykusio Vilniaus miesto savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdžio.

VIDEO: Sunku apibūdinti žodžiais: sprogimas Viršuliškėse ištėškė daiktus į kiemą, žmonės neteko turto

Pastatas saugomas

Dėl gyventojų saugumo teritorija yra aptverta, pastatas saugomas, budi policija ir ugniagesiai. Pavojaus greta esantiems kitiems pastatams, įskaitant vaikų darželį, nėra. Tačiau teritorijoje mėtosi nemažai po gaisro likusių nuolaužų ir duženų, todėl gyventojų prašome neleisti vaikams žaisti lauke kol teritorija nebus išvalyta.

Vyksta tyrimas dėl tikslios gaisro priežasties. Šiuo metu laukiama vietoje dirbančių ekspertų vertinimo dėl situacijos padarinių, rytoj savivaldybė suformuos avarijos tyrimo komisiją, į kurią bus įtraukti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei kitų institucijų atstovai. Komisija nustatys avarijos priežastis ir teiks rekomendacijas dėl tolesnio pastato naudojimo.

Vilniaus savivaldybė gyventojus kviečia kreiptis dėl tikslinės pašalpos ir/ar socialinio būsto suteikimo. Nuo gaisro ar stichinės nelaimės Vilniuje nukentėję asmenys gali gauti tikslinę pašalpą iki 132 bazinės socialinės išmokos dydžių (pagal dabartinį BSI – iki 7260 eurų), kai vidutinės pajamos per mėnesį vienam bendrai gyvenančiam asmeniui neviršija 4 valstybės remiamų pajamų dydžių (šiuo metu – 704 eurų), o jei asmuo gyvena vienas – kai neviršija 4,5 valstybės remiamų pajamų dydžių (šiuo metu – 792 Eur).

VIDEO: Video iš Viršuliškių: ugniagesiai prigesino gaisrą, namas paskendo dūmuose

Tokią tikslinę pašalpą norintys gauti asmenys savivaldybei turi pateikti prašymą, o be kitų dokumentų su prašymu reikia pateikti ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos išduotą pažymą apie gaisrą. Asmenims, dėl gaisro netekusiems nuosavybės teise turėto būsto, taip pat ne eilės tvarka gali būti suteiktas socialinis būstas arba parama būstui išsinuomoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius