Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 27

Dėmesį mėgstantis A.Anušauskas – kritikos epicentre: atskleidė paslaptį ar pateisino viešąjį interesą?

Krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui nemalonumų sukėlė feisbuke paskelbta informacija apie tai, kad Vokietijai bus nusiųstas ketinimų protokolas jungiantis prie tankus „Leopard“ užsakančių šalių koalicijos. Pasak prezidento Gitano Nausėdos, tai buvo riboto naudojimo informacija. Be to, nebe pirmas kartas, kai ministras dėl viešai skleidžiamos informacijos sulaukia kritikos. Apžvalgininkas Virgis Valentinavičius įžvelgia prasidedančios prezidento rinkimų kampanijos aistras. Politinės komunikacijos ekspertas Ignas Kalpokas pastebi, kad A.Anušauskas mėgsta dėmesį, ir tai kartais jam pakiša koją.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

A.Anušauskui feisbuke parašius, kad Vokietijai bus nusiųstas ketinimų protokolas jungiantis prie tankus „Leopard“ užsakančių šalių koalicijos, pradėta svarstyti, ar tai nepakenks Lietuvos derybinėms pozicijoms, neturės pasekmių santykiams su sąjungininkais, nekels papildomų nacionalinio saugumo iššūkių ir pan.

Krašto apsaugos ministras taip pat informavo, kad Lietuvos kariuomenė vertino vokiškus „Leopard“, amerikietiškus „Abrams“ ir korėjietiškus „Black Panther“ tankus.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kovinio šaudymo pratybos Pabradėje
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kovinio šaudymo pratybos Pabradėje

„Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo iškeltus operacinius reikalavimus geriausiai atitinka „Leopard“, o JAV ir Pietų Korėjos gamintojų tankai atitiko ne visus keliamus reikalavimus arba atitiko juos iš dalies“, – nurodė jis.

Ministrą dėl paskelbtos informacijos sukritikavo Gitanas Nausėda.

Anot jo, dalykai padaryti ne visai korektiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas