Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 11 08

Demokratai „Vardan Lietuvos“ dėl situacijos Domeikavoje kreipėsi į teisingumo ministrę Eweliną Dobrowolską

Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“, gavusi Domeikavos bendruomenės atstovų kreipimąsi, kad bendruomenė nebuvo informuota ir su ja nebuvo konsultuojamasi dėl Pusiaukelės namų steigimo, kreipėsi į teisingumo ministrę Eweliną Dobrowolską, rašoma partijos pranešime spaudai.
Vilija Targamadzė
Vilija Targamadzė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Domeikavos bendruomenė išreiškė susirūpinimą dėl Pusiaukelės namų ir Kauno regiono probacijos tarnybos įkūrimo jų kaimynystėje, Stumbro g. 3, Šakių kaime, Domeikavos seniūnijoje, Kauno rajone.

Demokratai atkreipia dėmesį, kad nerimą kelia bendruomenės pateikta medžiaga, jog vietos gyventojai informaciją apie būsimą veiklą jau nupirktame pastate sužinojo ne tiesiogiai, o iš viešosios erdvės ir socialinių tinklų, nes galimai po laiko vykstanti komunikacija niekaip neatitinka viešosios valdžios institucijų skaidrumo principo, kuris, kaip konstatavo LR Konstitucinis Teismas 2008 m. sausio 22 d. nutarime, suponuoja informacijos sklaidą ir komunikavimą, atvirumą ir viešumą.

Todėl, iš esmės pritardami nuteistųjų resocializacijai ir integracijai, demokratų frakcijos nariai prašo pateikti tikslią informaciją, kaip Domeikavos bendruomenė buvo informuojama ir kaip su ja buvo konsultuojamasi viso Pusiaukelės namų steigimo procese: planuojant vietą, renkantis pastatą ir vykdant pastato pirkimo procedūrą.

„Gerbiant žmones ir vietos gyventojus, privalu su bendruomene aptarti svarbius klausimus. Šiuo atveju sprendimas priimtas ignoruojant jos nuomonę. Tai netoleruotina, nes prieštarauja demokratijos esmei“, – pabrėžia demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narė prof. habil. dr. Vilija Targamadzė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius