Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2020 10 23

Didžiausiais senjorų namais Lietuvoje pretenduojanti tapti „Pušelė“ atveria duris

Šią savaitę Naujuosiuose Valkininkuose (Varėnos raj.) pušynų apsuptyje duris atveria modernūs senjorų namai „Pušelė“. Juose iki metų pabaigos įsikurs 80 senjorų iš visos Lietuvos. O per dvejus metus – 240. Tai bus vienas didžiausių šalyje centrų, kuriame bus teikiama profesionali priežiūra ir slauga Lietuvos senjorams, rašoma pranešime spaudai.
Naujuosiuose Valkininkuose (Varėnos raj.) duris atveria modernūs senjorų namai „Pušelė“
Naujuosiuose Valkininkuose (Varėnos raj.) duris atveria modernūs senjorų namai „Pušelė“ / Sauliaus Čirbos nuotr,

Namų vadovas Vytautas Gricius sako, kad kuriant „Pušelę“ panaudota geriausia pasaulio praktika senjorų priežiūros srityje.

„Senjorų namai turi būti visiškai baigti iki 2022 metų pabaigos. Mūsų laukia 3 etapai. Pirmuoju etapu gali apsigyventi 80 senjorų iki šių metų pabaigos, antruoju etapu – iki 2021 m. pabaigos bus apgyvendinti dar 100 senjorų, galiausiai trečiame etape iki 2022 m. pabaigos – bus sudarytos sąlygos priimti dar 60 senjorų. Per šiuos tris etapus iš viso apsigyvens 240 senjorų. Pirmi gyventojai atvyks dar šiais metais“, – sako „Pušelės“ direktorius V. Gricius.

Sauliaus Čirbos nuotr,/Vytautas Gricius (antras iš kairės)
Sauliaus Čirbos nuotr,/Vytautas Gricius (antras iš kairės)

Senjorų laukia jaukūs kambariai, juose pritaikyta moderni įranga, kuri suteiks daugiau patogumų senjorams. Šių senjorų namų išskirtinumas – visi pageidaujantys galės gyventi vienviečiuose kambariuose. Taip pat yra įrengta ir dviviečių kambarių – sutuoktiniams arba tiems, kurie nemėgsta vienatvės. Trečiame etape bus įrengti ir šeimyniniai apartamentai, kuriuose bus sudarytos išskirtinės sąlygos – atskira terasa, atskiras išėjimas į kiemą ir kitos sąlygos pagal asmeninius pageidavimus bei poreikius.

„Pušelėje“ taip pat bus ruošiamas skanus, sveikas, subalansuotas, senjorams pritaikytas maistas, atsižvelgiant į jiems paskirtas dietas ir sveikatos būklę.

„Mes dedame visas pastangas ir tikimės, kad mūsų namai taps jaukiais senjorams dėl sveikatai palankios aplinkos, švaraus ir tyro oro, pušyno, paprastų ir nuoširdžių darbuotojų iš aplinkinės bendruomenės. Taip pat būsime vieninteliai globos namai, kuriuose įrengtas haloterapijos (druskų) kambarys, kuriuo galės naudotis tiek senjorai, tiek bendruomenės žmonės“, – pasakoja V.Gricius.

Šalia „Pušelės“ yra įsikūręs Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų, Valkininkų kardiologinės reabilitacijos skyrius, su kuriuo senjorų namai aktyviai bendradarbiaus. „Pušelėje“ taip pat galės gyventi vyresnio amžiaus žmonės, taip pat žmonės turintys negalią, kuriems reikia nuolatinės priežiūros, pagalbos, slaugos.

„Be to esame netoli Vilniaus, kelionė iš sostinės trunka 50 min. automobiliu, taip pat patogu atvykti traukiniu, autobusu, o traukinių stotis ir autobusų stotelės visai greta“, – susisiekimo patogumus, kaip didelį privalumą pristato V.Gricius.

Senjorus „Pušelėje“ pasitiks kompetentingi specialistai masažuotojai, kineziterapeutai, slaugytojai, jų padėjėjai, socialiniai darbuotojai ir jų padėjėjai bei kiti individualios priežiūros darbuotojai.

Sauliaus Čirbos nuotr,/Naujuosiuose Valkininkuose (Varėnos raj.) duris atveria modernūs senjorų namai „Pušelė“
Sauliaus Čirbos nuotr,/Naujuosiuose Valkininkuose (Varėnos raj.) duris atveria modernūs senjorų namai „Pušelė“

„Įgyvendinus projektą bus sukurta apie 150 darbo vietų. Pirmuoju etapu, t.y. dar šiais metais pakviesime prie mūsų prisijungti apie 40 specialistų“, – sako V.Gricius.

„Pušelės“ personalas didžiuojasi, kad pastate yra saugomas kultūros objektas, kuris suteikia senjorų namams dar vieną išskirtinumą – Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų dailininkų B.Žilytės ir A.Steponavičiaus žymioji freska, kurioje dar iki Nepriklausomybės atgavimo dailininkams pavyko pavaizduoti Lietuvos valstybingumo simbolius. Ši freska yra saugomas kultūros paveldo objektas.

„Dėsime pastangas išsaugoti šį kūrinį ateities kartoms. Ne tik „Pušelės“ gyventojai, bet ir svečiai, visuomenė galės pamatyti freską ir ja grožėtis. Būsime atviri bendruomenei ir lauksime mūsų kultūriniuose renginiuose, kurių tikrai nestokosime. Menas ir kultūra taip pat gydo ir suteikia jėgų“, – sako „Pušelės“ vadovas.

Pasak jo, „Pušelė“ bus atvira kūrėjams ir menininkams bei jų projektams, kurie padės ne tik turiningai praleisti laisvalaikį, bet ir padės senjorams bei bendruomenei pasijausti geriau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius