Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 06

Didžiojoje Britanijoje išlaisvinti vergais tapę du lietuviai

Didžiosios Britanijos policija suėmė du Meidstono gyventojus, kurie įtariami prekyba žmonėmis darbo tikslais. Teigiama, kad darbuotojai buvo laikomi vergiškomis sąlygomis. Policija iš šios vergovės išlaisvino du lietuvius.
Didžiosios Britanijos policijos autobusas
Didžiosios Britanijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienio rytą Meidstone surengtas reidas, jo metu suimtas 52 metų vyras ir 50-metė moteris, skelbia naujienų tarnyba BBC. 

Teigiama, kad pora buvo įkalinusi du lietuvius. Tvirtinama, kad vyrams buvo grasinama prievarta ir jie buvo priversti gyventi sunkiomis sąlygomis, kol dirbo vištininkystės ūkyje. Pora įtariama iš viso išnaudojusi 32 darbuotojus. 

„Mes įtariame, kad suimti žmonės buvo susiję su vyrų iš Lietuvos prekyba, Jungtinėje Karalystėje jie buvo išnaudojami darbui maisto pramonėje. Abiems vyrams dabar suteikiama specialistų priežiūra, pažeidžiamų asmenų grupės parama. Įtariama, kad vyrai dirbo vergiškomis sąlygomis ir buvo kontroliuojami smurtu“, – sakė  Jungtinės Karalystės prekybos žmonėmis Organizuotų nusikaltimų skyriaus vadovė Liama Vernon.  

Inspektorė Keith Roberts teigė, kad emigrantai buvo verčiami dirbti tokiomis sąlygomis, kuriose visiškai negarantuojama darbuotojų gerovė.

Vyrai praleisdavo valandų valandas mikroautobusuose, kurie juos vežė iš vienos darbo vietos į kitą. Joks užmokestis jiems nebuvo mokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai