Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 03

Dovydas Pancerovas palieka „Laisvės TV“ ir atsisveikina su žurnalistika

Po pustrečių metų darbo Dovydas Pancerovas palieka „Laisvės TV“, taip pat kuriam laikui atsisveikina ir su žurnalistika. D.Pancerovas tikina daugiau laiko skirsiantis savo literatūrinei veiklai. Tai jis pranešė savo „Facebook“ paskyroje.
Dovydas Pancerovas
Dovydas Pancerovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Po pustrečių metų palieku „Laisvės TV“. Bent jau kuriam laikui atsisveikinu ir su žurnalistika. Pabandysiu visas jėgas sutelkti į literatūrinį sumanymą.

Galima sakyti, sprendimas brendo ilgai. Prieš kelerius metus suvokiau, kad iš dangaus nenukris ta išsvajota galimybė atsidėti vien rašymui, taigi, turiu priimti sprendimus: arba nesiblaškyti ir sutelkti dėmesį į žurnalistiką, arba viską mesti ir parašyti tai, ką esu sumanęs.

Tada ir supratau, kad mintis apie išėjimą manęs nei liūdina, nei gąsdina. Nebijau prarasti to, ką susikūriau, nebijau nieko gero neparašyti ir grįžti nuleidęs galvą. Baisiau atsibusti senu bambekliu, kankinamu minties, kad galėjau ką nors sukurti, bet net nepabandžiau“, – savo socialiniame tinkle rašė D.Pancerovas.

Įraše D.Pancerovas taip pat nurodė, kad dar pernai sutarė su „Laisvės TV“, kad knyga „Pranešėjas ir Prezidentas“ bus paskutinis jo darbas, tačiau planai ir aplinkybės keitėsi, šiek tiek prisidėjo ir prie būsimo tyrimo, kurį vėliau pristatys Birutė Davidonytė ir Ignas Kinčinas.

„Jeigu neskaičiuočiau išgalvotų laikraščių, kuriuos rašiau nuo šešerių, į žurnalistiką atėjau iškart po mokyklos. Per septyniolika metų dirbau keturiose redakcijose – Šilokarčemos, Lryto, 15min, Laisvės TV. Galima sakyti, užaugau ir subrendau žurnalistų bendruomenėje, čia radau mokytojų ir bendražygių, su kuriais leidomės į karus ir tyrimus. Nė nebandysiu išvardinti tų, kam jaučiuosi dėkingas. Išskirsiu tik vieną: Birute, nuėjome sunkius kelius, tikiuosi, tau pavyks išlaikyti juos neužžėlusius.

Tai tiek. Manau, dar pasimatysime kokiose nors formatuose.

O nuotraukoje – mano gyvenime laikraštis ir pirmas straipsnis“, – savo feisbuke rašė Dovydas Pancerovas.

„Pranešėjas ir Prezidentas“ – žurnalistų Dovydo Pancerovo ir Birutės Davidonytės išleista knyga, tęsianti knygoje „Kabinetas 339“ pradėtą pasakojimą apie Lietuvos valstybės valdymo užkulisius, visuomenėje ji sulaukė itin didelio atgarsio.

Knygoje „Pranešėjas ir Prezidentas“ pirmą kartą prabyla ne vien Pranešėjas, bet ir dešimtys kitų liudininkų, savo akimis mačiusių Nausėdos rinkiminę kampaniją, jo įsikūrimą Prezidento rūmuose, bandymus įsitvirtinti Lietuvos politikoje, artimiausios komandos euforiją ir nusivylimus. Atskleidžiama, kaip prezidentas Nausėda ir kiti valstybės vadovai veikė per svarbiausias pastarojo meto krizes: pandemiją, maršizmą, Rusijos karą Ukrainoje, Lietuvos konfliktus su diktatoriškomis valstybėmis.

Knygoje liudijęs buvęs aukštas žvalgybos pareigūnas pasakojo, kad VSD vadovybė rinkimų kampanijos metu nepagrįstai tikrino Gitano Nausėdos štabo narius. Jis taip pat liudijo, kad VSD vadovas Darius Jauniškis yra nurodęs patikrinti jo pažįstamo asmens merginą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas