Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Drakonų kovos Danės upėje: aistros, emocijos ir azartas dėl greičiausiųjų titulo

Atkaklumo ir komandiškumo drakonų valčių varžybų dalyviai po darbo dienos į stalčių nededa. Daugiau nei 300 įvairių įmonių ir organizacijų atstovų, stipriais yriais ir energingais būgno ritmo mušimais Jūros šventės renginių sūkuryje kovėsi Uosto direkcijos organizuotose drakonų valčių varžybose.
Drakono valčių lenktynės Danės upėje
Drakono valčių lenktynės Danės upėje / Klaipėdos uosto direkcijos nuotr.

Danės upėje taškėsi vanduo, liejosi emocijos ir dominavo noras nugalėti. Uosto direkcijos taurę ir drakonų titulą po dvejų metų pertraukos susigrąžino komada „Kogas“. Vos puse sekundės nusileidusi ir antrąją vietą užėmusi Vakarų laivų gamyklos komanda, pirmuoju plaukimu parodė geriausią, per 14 metų organizuojamas varžybas, rezultatą.

Organizatorių nuotr./Drakonų valčių varžybos
Organizatorių nuotr./Drakonų valčių varžybos

Svarstydamas, kas galėjo lemti tokią dramatišką finalinio plaukimo baigtį, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas sakė: „Gabūt nuovargis, o galbūt ant Vakarų laivų gamyklos komandos valties buvo nutūpęs drugelis, kuris ir sutrukdė jiems šiandien nugalėti“. Panašus likimas Vakarų laivų gamyklos komandą buvo ištikęs ir 2020-aisiais. Tąkart taip pat finale kovojusi su „Kogu“, ji nusileido 25 šimtosiomis sekundės.

Trečioji vieta šių metų drakonų kovose Danės upėje atiteko komandai „Žalčiai“. Tarp prizininkų komanda paskutinį kartą buvo 2021 metais. Tąkart jie liko antri.

Šiemet komandos pakviestos į varžybas pažiūrėti išradingiau – buvo įsteigtas prizas už išradingumą įkūnijant vikingų įvaizdį. Jis atiteko Klaipėdos liberalų komandai, į vieną valtį susodinusiai ir kapitoną, ir piratą.

Drakonų valčių lenktynėse savo kovingumą ir ryžtą šiemet demonstravo 42 komandos. Tarp dalyvių – ir ilgamečiai, ir pirmą kartą dalyvavę irkluotojai. Dvi komandas sudarė vien tik moterys. Greitesnės buvo „Palangos vandenys“ komanda, aplenkusi net 9 priešininkus.

Laukiamiausias Jūros šventės sporto renginys – drakonų valčių lenktynės Klaipėdos uosto direkcijos taurei laimėti šiemet vyko naujoje vietoje. Varžybos, perkeltos į kitą Danės upės krantą. Startas taip pat paskelbtas anksčiau nei įprasta.

Drakonų kovas Danėje jau 14 kartą organizavo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Varžydamosi vandenyje komandos, kurias turi sudaryti 8 irkluotojai, 1 vairininkas laivo gale ir 1 būgnininkas laivo priekyje, įveikia 500 metrų atstumo distanciją. Varžybose negali dalyvauti profesionalūs irkluotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas