Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:51 /14:28

Drama Deltuvos pietinėje apygardoje: Ž.Pinskuvienei – kaltinimai spaudimu

Prieš pat Seimo rinkimų finišą – neeilinė situacija Deltuvos pietinėje vienmandatėje apygardoje, kurioje antrame ture susigrums Lietuvos regionų partijos lyderis Jonas Pinskus ir Lietuvos socialdemokratų partijos atstovė Indrė Kižienė. Esą neapsikentę mobingo atsistatydina apygardos rinkimų komisijos vadovai, kurie pirštu duria į Širvintų rajono merę Živilę Pinskuvienę.
Živilė Pinskuvienė
Živilė Pinskuvienė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Deltuvos pietinė vienmandatė apygarda apima Ukmergės ir Širvintų rajonus. Jai vadovavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pasiūlyta pirmininkė Aušra Šičkinienė, Darbo partijos pasiūlyta pavaduotoja Nina Lilia Galickė ir sekretorė Iveta Lengertaitė.

Likus vos portai dienų iki Seimo rinkimų antrojo turo, jos pasiprašė būti atleidžiamos iš pareigų.

Taip pat pasiprašė atleidžiama ir komisijos narė Justina Turbienė, pasiūlyta Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos.

VRK pritarė jų prašymams.

„Psichologinis spaudimas, atviras puolimas, kišimasis“

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Lina Petronienė aiškiai įvardino, kodėl komisijos vadovybė ir viena narė nori atsistatydinti.

„Dėl nuolatinio trečiųjų asmenų tiesioginio ir netiesioginio kišimosi į komisijos darbą ir nuolat patiriamo psichologinio spaudimo visais įmanomais būdais, atviro puolimo bei pasisakymų, kuriuos suprantu kaip grasinimą“, – pasakojo VRK vadovė.

Jos teigimu, tai – jau ne pirmas kartas, kai Deltuvos pietinės apygardos rinkimų komisijos vadovybė nori atsistatydinti.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Lina Petronienė
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Lina Petronienė

Apygardos komisijos pirmininkė Aušra Šičkinienė per VRK posėdį teigė, kad sprendimas nėra lengvas, tačiau „jau nebegalime pakęsti išpuolių, užsipuolimų, purvo pylimo ant mūsų“.

Pasak jos, dėl to kalta Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė, kurios vyras kandidatuoja į Seimą Deltuvos pietinėje apygardoje.

„Ž.Pinskuvienė labai negražiai apie mus kalbėjo, pateikė labai daug kaltinimų, pateikė daug reikalavimų ir tai tikrai ne pirmas kartas. Jaučiame nuolatinį kitų asmenų nuteikinėjimą ir toks masinis tas nuteikinėjimas, labai akivaizdus, labai garsus. Nepagarba nei komisijai, nei visiems jos nariams. Toks elgesys yra netoleruotinas ir tikrai mes jo nenusipelnėme“, – pasakojo A.Šičkinienė.

„Matau, kad sunku kalbėti“, – į apygardos komisijos pirmininkės pasakojimą sureagavo VRK vadovė L.Petronienė.

A.Šičkinienės pavaduotoja Nina Lilia Galickė tikino, kad komisijos vadovybė tiesiog nebegali dirbti.

„Nė vienų rinkimų nebuvo, kad būtų tokia įtampa. Mes tiesiog negalime ramiai dirbt (...) Aš esu sąžiningas, atsakingas žmogus ir negaliu leisti, kad tas nešvarus purvas lietųsi ant mūsų“, – atviravo N.L.Galickė.

„Šmeižto lavina“

Savo ruožtu, į VRK posėdį atvykusi Ž.Pinskuvienė teigė, kad komisijos vadovybės išsakyti kaltinimai yra „šmeižto lavina“.

Ji tuo pačiu sakė besikreipsianti į teismą dėl šmeižto.

„Mane stebina apygardos komisijos pirmininkės bėgimas nuo atsakomybės“, – pabrėžė Širvintų rajono merė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Živilė Pinskuvienė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Živilė Pinskuvienė

Ji teigė neturėjusi jokių kontaktų su apygardos komisijos pirmininke.

„Tegul komisijos priminkė nesislapsto po Ž.Pinskuvienės spaudimu ar kažkokiu dalyku, nes ji gyvenime iš manęs negavo skambučio, žinutės, išvis jokio bendravimo“, – sakė Ž.Pinskuvienė, kurią cituoja BNS.

„Jeigu įžeidžiau, tai aš jos labai atsiprašau, bet mes jokio gyvo santykio, išskyrus skundai ant manęs, mes su ja nesam turėję“, – pabrėžė ji.

Pasak merės, tai komisijos pirmininkė daro spaudimą, kad komisijos neliktų, o ir apygardoje rinkimai žlugtų.

Jos teigimu, dabartinė Deltuvos pietinės apygardos komisijos pirmininkė yra nekompetentinga, dėl jos darbo sulaukta skundų.

Pradėtas tyrimas

VRK tuo pačiu nusprendė pradėti tyrimą dėl šios neeilinės situacijos Deltuvos pietinėje apygardoje.

Nuo šiol jos rinkimų komisijai vadovaus Ukmergės rajono savivaldybės atstovė Odeta Mackevičienė, jos pavaduotoja paskirta Violeta Markevičienė.

J.Pinskui labai svarbūs rinkimai

Daugiausia Širvintų rajoną apimančioje Deltuvos pietinėje apygardoje antrajame ture varžosi Lietuvos regionų partijos pirmininkas Jonas Pinskus, jis čia surinko 29,93 proc. balsų, jo varžovė socialdemokratė Indrė Kižienė – 14,54 proc. balsų.

Jeigu J. Pinskus pralaimėtų antrąjį turą, jis prarastų galimybę dirbti Seime, nes Lietuvos regionų partija į parlamentą per sąrašą daugiamandatėje apygardoje nepateko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai