Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 10 07

Druskininkų opozicija bandys klibinti R.Malinausko sostą drauge

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio ir Lietuvos žaliųjų partijos Druskininkų skyriai pasirašė bendrą pareiškimą ir suvienys jėgas savivaldos rinkimuose prieš 18 metų trunkančią kurorto mero Ričardo Malinausko vienvaldystę.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Opozicijos atstovai įsitikinę, kad jokie pasiekimai negali pateisinti Druskininkuose įsigalėjusį autoritarizmą. Pareiškimą pasirašė TS-LKD skyriaus Druskininkų skyriaus pirmininkas Konstantinas Rečkovas, Liberalų sąjūdžio skyriaus vadovas Juozas Šarkus, ir Žaliųjų partijos Druskininkų skyriaus pirmininkas Laurynas Okockis.

„Nuveikti darbai nesuteikia teisės uzurpuoti savivaldybę, nepaisyti valstybės įstatymų, įtvirtinti vietinę diktatūrą. R.Malinausko ginami privatūs interesai akivaizdžiai prieštarauja viešiesiems, o piktnaudžiavimas valdžia, savivaldybėje klestintys nepotizmas, siaurų grupinių interesų tenkinimas, pasitelkiant administracinį resursą ir išnaudojant viešuosius finansus kenkia mūsų bendruomenei, Druskininkams ir Lietuvos valstybei“, – teigiama pareiškime.

Opozicija atkreipia dėmesį, kad nelojalūs valdžiai Druskininkų žmonės „yra išjuokiami, skelbiami kenkėjais ar net Druskininkų priešais“. Jos teigimu, per 18 R.Malinausko ir jo komandos valdymo metų Druskininkų savivaldybės gyventojų skaičius sumažėjo nuo 27 iki 20 tūkst., nedarbo lydis išlieka aukštesnis už Lietuvos vidurkį, o atlyginimai yra vieni mažiausių Lietuvoje.

„Nepaisant politinių idėjų skirtumų, telkiamės pokyčiams“, – skelbia opozicijos atstovai.

Tai reiškia, kad artėjančiuose savivaldos rinkimuose 3 politinės jėgos, sulaukę savo partijų vadovybės pritarimo, Druskininkuose ketina dalyvauti bendru koaliciniu sąrašu.

Pasirašyti pareiškimą buvo siūloma ir Lietuvos socialdemokratų partijos Druskininkų skyriui, bet jam vadovaujanti buvusi Seimo Socialinių reikalų komiteto pirmininkė Kristina Miškinienė tokios galimybės atsisakė.

2015 m. savivaldos rinkimus Druskininkuose laimėjo R.Malinausko vadovaujami socialdemokratai, gavę 18 iš 25 tarybos narių mandatų, bet 2016 m. balandį, įsiplieskus „Vijūnėlės dvaro“ skandalui, kurorto meras pasitraukė iš LSDP išsivesdamas beveik visą vietinį partijos skyrių ir sukūrė nepartinį judėjimą „Už Druskininkus“. Opozicinei TS-LKD 2015 m. pavyko iškovoti 3, o liberalams – 4 vietas Druskininkų savivaldybės taryboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas