Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 08

Du advokatai ir šeši su jais susiję asmenys įtariami prekyba poveikiu

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdyba atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai dėl prekybos poveikiu pareikšti Kaune veikiančiai advokatei V.G., jos kontoros darbuotojui T.G., Kaune veikiančiam advokatui R.M. ir penkiems suinteresuotiems asmenims, rašoma STT pranešime spaudai.
Specialųjų tyrimų tarnyba
Rimantas Grigas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, advokatai ir advokatės kontoros darbuotojas suinteresuotiems asmenims teigdavo, neva jie už kyšius galį padaryti įtaką tam tikriems Kauno miesto teisėjams ir prokurorams, jog jų nagrinėjamose civilinėse bylose ar kontroliuojamuose ikiteisminiuose tyrimuose būtų priimti palankūs sprendimai: atmesti ieškiniai, apeliaciniai skundai, bylas laimėtų reikiamos įmonės arba į lengvesnes būtų perkvalifikuotos inkriminuojamos nusikalstamos veikos. Turimi duomenys leidžia įtarti, kad tokiu būdu su suinteresuotais asmenimis buvo aptarti trys civilinių bylų procesai ir trys ikiteisminiai tyrimai, o bendra paimtų kyšių suma galimai viršija 40 000 eurų.

Kaune veikiančiai advokatei V.G. ir jos kontoros darbuotojui T.G. taip pat yra pareikšti įtarimai ikiteisminiame tyrime dėl galimo Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjo Rimanto Grigo papirkimo.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka STT Kauno valdyba. Tyrimą kontroliuoja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas