Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 18

Du buvę Šiaulių mero rinkimų finalininkai apsisvaidė kaltinimais – kas labiau už Šiaulius?

Seimo narys Valerijus Simulikas pagrasino Šiaulių merui Artūrui Visockui viešumu, jei šis dar skambinės jo komandos nariams, esantiems Šiaulių miesto taryboje. Meras atkerta, kad nesupranta, apie ką Seimo narys kalba. Jo nuomone, kai kurie tarybos nariai nori tiesiog ramiai ir tyliai prasėdėti savo kadenciją. Kuris nepartinis judėjimas geriau? V.Simuliko „Už Šiaulius“ ar A.Visocko „Vaikštome už Šiaulius“?
Artūras Visockas
Artūras Visockas / Alvydo Januševičiaus nuotr

Seimo narys V.Simulikas savo puslapyje ir „Facebook“ socialiniame tinkle paviešino pareiškimą, skirtą konkrečiai Šiaulių merui A.Visockui.

Jame rašoma: „Visuomeninio judėjimo „Už Šiaulius“ atstovai mato keistus „vaikštančiųjų už Šiaulius“ (valdančiosios daugumos, miesto mero bei jo atstovų) darbo metodus ir požiūrį. Bandoma spaudimu priimti jiems palankius sprendimus, mėginama manipuliuoti ar net gąsdinti.“

Kvepia šantažu?

V.Simulikas teigia, kad jo pareiškime neatskleidžiamos jokių konfliktų smulkmenos ir detalės. Seimo narys tik patikslino, kad kalba eina apie mero A.Visocko galimą piktnaudžiavimą.

Valerijus Simulikas. Šiaulių mero rinkimai
Valerijus Simulikas. Šiaulių mero rinkimai

Jei bijot – tylėkit. Jei nebijot – kalbėkim drąsiai ir vieningai.

„Kvepia lengvu šantažu. Skambina mūsų komandos nariui ir tarsi leidžia suprasti, jog būtų protinga balsuoti vienaip ar kitaip. Neva – jei nebus balsuojama teisingai, tai gali būti visokių pasekmių. Pavyzdžiui, kažkam nukentės finansavimas“, – kalbėjo V.Simulikas.

O gal meras nori pabrėžti klausimo esmę ir svarbą, skambindamas kiekvienam tarybos nariui? „Jei apie darbo reikalus – prašom skambinti visada ir tartis. Bet kad nebūtų užuominų į šantažą“, – teigė V.Simulikas.

„As saviškiams pasakiau, jei bijot – tylėkit. Jei nebijot – kalbėkim drąsiai ir vieningai. Jei tai kartosis, mes naudosimės viešumu – apie bet kurį spaudimą pranešime viešai“, – tikino Seimo narys.

Tarybos nariai tingi dirbti?

A.Visockas teigia, kad skambina visiems tarybos nariams, nes labai rūpi projektai, kuriuos dabartinė valdžia paveldėjo iš ankstesnių kadencijų.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Šiauliuose visuomenė bėgo kartu su meru
Alvydo Januševičiaus nuotr./Šiauliuose visuomenė bėgo kartu su meru

„Visos bėdos yra sukonstruotos praėjusiose valdžiose. Projektai palikti apgailėtinose fazėse. Reikia daug nuveikti ir nuspręsti dėl Šiaulių oro uosto ir industrinio parko. Visi žino šias bėdas, todėl dirbti reikia vieningai“, – teigė meras A.Visockas.

Miesto galva teigia nežinantis, kuo jį kaltina V.Simulikas ir jo aplinkos žmonės: „Mano kalbinami tarybos nariai užsipuolė, kad juos trukdau, kad jie neturi tam laiko. Likau nustebęs ir dar nesuprantu, kas čia vyksta.“

Meras kol kas mano, kad tokie V.Simuliko žingsniai tėra bandymas populistiniais lozungais prisidengti savo nenorą kartu dirbti miesto labui.

„Ar taip jau svarbu, kad vienas „vaikšto už Šiaulius“, o kitas – tiesiog „už Šiaulius“? Gal svarbiau, kad naudą turėtų miestas, o ne frakcijos, koalicijos ar atskiri politikai?“, – klausė meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento