Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 09

Du Lietuvos miestai švenčia gimtadienius: ką galima pamatyti, išgirsti ir patirti?

Šiauliai ir Panevėžys savaitgalį švenčia gimtadienius ir kviečia gyventojus bei miesto svečius apsilankyti įvairiuose renginiuose. Dalijamės abiejų švenčių programomis ir jau vykusiais renginiais.
Šiauliai švenčia 787 metus
Šiauliai švenčia 787-ąjį gimtadienį / Rolando Parafinavičiaus nuotr.

Ketvirtasis pagal populiaciją Lietuvos miestas Šiauliai 787-ąjį gimtadienį pradėjo švęsti dar penktadienį, kai miestą skrodė tūkstantinė eisena ir vyko krūva kitų renginių, kurie tęsis ir visą savaitgalį.

Kaip pranešė Šiaulių kultūros centras, eisenoje dalyvavo 5 tūkst. žmonių, kurie žygiavo nuo Žaliūkų gatvės iki centrinio parko estrados.

Žanetos Bytautienės nuotr./Šiauliai švenčia 787-ąjį gimtadienį
Žanetos Bytautienės nuotr./Šiauliai švenčia 787-ąjį gimtadienį

Čia vyko miesto šventės atidarymas – koncertavo Gytis Paškevičius, Liudas Mikalauskas, grupė „Sisters On Wire“ ir kiti.

Taip pat penktadienį startavo ir meninės vizijos festivalis „Magiškas parkas“, kur galima pamatyti menininko iš Vokietijos sukurtus įmantrius gėlių raštus, galaktikų erdves.

Šventiniai renginiai tęsis visą savaitgalį, jų programą rasite čia >>>.

Kiek jaunesnis Panevėžys

Penktasis pagal žmonių skaičių šalies miestas 520-ąjį gimtadienį pradėjo simboliškai pakeldami miesto vėliavą šeštadienį.

„Sveikinu visus, šiandien švenčiančius Panevėžio gimtadienį (...) Šiandien esame dinamiško, veržlaus, patogaus čia gyvenantiems ir įdomaus atvykstantiems miesto gyventojai. Tegul įspūdinga gimtadienio šventė dovanoja puikių įspūdžių, o aplinkinių šypsenos spinduliuoja meilę savo miestui“, – ceremonijoje sakė miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas

Panevėžio miesto savivaldybės nuotr./Panevėžys švenčia 520-ąjį gimtadienį
Panevėžio miesto savivaldybės nuotr./Panevėžys švenčia 520-ąjį gimtadienį

Prie miesto savivaldybės vykusią vėliavos kėlimo ceremoniją vainikavo Karaliaus Mindaugo husarų bataliono karių trijų šūvių salvė už Lietuvą, jos žmones, už Panevėžio miesto įkūrėją kunigaikštį Aleksandrą, už 520-ąjį Panevėžio gimtadienį.

Į renginį susirinkusius gimtadienio dalyvius visų pasveikino fotografas Andrius Repšys, kūrinius atliko solistas Edgaras Davidovičius, koncertavo Panevėžio muzikinio teatro pučiamųjų orkestras „Garsas“, pasirodymą surengė šokių kolektyvas „Fiva“.

Kaip skelbia savivaldybė, miesto gyventojai ir svečiai laukiami visą savaitgalį vyksiančioje Panevėžio miesto gimtadienio šventėje, kurioje netrūks pramogų, koncertų.

Visą renginių programą rasite čia >>>.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas