Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 06

Du mėnesius piratų nelaisvėje praleidęs Lietuvos jūreivis grįžo namo

Bendrovė „Limarko laivininkystės kompanija“ praneša, kad jai priklausančio laivo „Argo“ kapitonas Dmitrijus Baškirovas, beveik du mėnesius praleidęs piratų nelaisvėje, antradienį grįžo namo.
Judėjimo už Nigerio deltos išlaisvinimą (MEND) kovotojai
Judėjimo už Nigerio deltos išlaisvinimą (MEND) kovotojai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gegužės viduryje į nelaisvę pakliuvę D.Baškirovas ir dar du kartu su juo laikyti laivo „North Spirit“ jūreiviai rusai buvo išvaduoti praėjusį savaitgalį.

„Bendrovė su džiaugsmu praneša, kad kapitonas D.Baškirovas liepos 6 dieną sėkmingai sugrįžo į Lietuvą ir šiuo metu yra su savo šeima. Bendrovė yra dėkinga kapitono artimiesiems, kurie visą jų artimo žmogaus pagrobimo laiką išliko kantrūs ir supratingi“, – rašoma antradienį išplatintame „Limarko laivininkystės kompanijos“ pranešime spaudai.

Bendrovė dėkoja visiems, prisidėjusiems prie D.Baškirovo išlaisvinimo, tačiau nuo platesnių komentarų susilaiko.

Primename, jog laivas „North Spirit“ ir Lietuvos motorlaivis „Argo“ prie Kamerūno krantų buvo užpulti tą pačią dieną, gegužės 16-ąją.

Pranešama, jog iš pradžių apie 20 žmonių grupė užpuolė Kamerūno Doualos uoste prisišvartavusį laivą „North Spirit“, pavogė laive buvusius pinigus ir, paėmę įkaitais du jūreivius, nuplaukė nežinoma kryptimi. Maždaug po 15 minučių panašus išpuolis surengtas prieš laivą „Argo“, piratai nelaisvėn paėmė D.Baškirovą.

Teigiama, jog visi trys jūreiviai buvo laikomi kartu. Apie jų išlaisvinimą pranešta praėjusį sekmadienį. Teigiama, jog už juos buvo sumokėta išpirka, tačiau jos suma neatskleidžiama. Anksčiau pranešta, esą piratai už jūreivių išlaisvinimą reikalauja 1,5 mln. dolerių (4,1 mln. Lt) išpirkos.

Be to, sekmadienį pranešta apie kito lietuvio jūreivio, Aleksejaus Sysojaus, išlaisvinimą. Teigiama, jog prie Nigerijos krantų penktadienį iš viso buvo pagrobti 12 jūreivių: septyni rusai, du vokiečiai, du ukrainiečiai ir vienas lietuvis. Sekmadienį paaiškėjo, jog pagrobtieji buvo paleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento