Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, patikrinę UAB „Skonio intriga“, ruošusią maistą Žaros gimnazijos moksleiviams, nustatė, kad šioje valgykloje nefunkcionavo savikontrolės sistema, rasta produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais.
Maitinimas buvo organizuojamas ne pagal patvirtintus valgiaraščius, gamyboje naudoti produktai su neleistinais priedais (pomidorų padažas su saldikliais E 950 ir E 951, virtos dešrelės, kurių sudėtyje buvo mechaniškai atskirtos mėsos ir kt.). Patalpoms ir inventoriui trūko švaros ir tvarkos. Žaliavų ir gatavos produkcijos lentelės bei pjaustymo įrankiai buvo laikomi kartu, neatskirti, rizikuojant atsirasti taršai.
UAB „Gurmega“ Mindaugo vidurinėje mokykloje maitino ikimokyklinio amžiaus vaikus, tokiai veiklai neturėdama leidimo. Maisto tvarkymo patalpos buvo nesuremontuotos, valymo inventorius nepaženklintas. Rasta apie 100 kg daržovių (bulvių, morkų, kopūstų) be ženklinimo informacijos.
Patikrinus mokiniams paruoštus patiekalus, varškėčių receptūroje buvo nurodyta žaliava – 9 proc. varškė, o iš tikrųjų buvo naudojamas varškės ir augalinių riebalų mišinys. Vietoj valgiaraštyje nurodytų 60 g salotų rasta tik 30 g. Atmestinai buvo pildomas šiluminio apdorojimo žurnalas.
Šioms viešojo maitinimo įmonėms nurodyta skubiai organizuoti alternatyvų vaikų maitinimą ir pašalinus patikrinimų metu nustatytus trūkumus, kreiptis į Vilniaus valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą dėl veiklos atnaujinimo.