Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 30

E.Dobrovolska kreipėsi į STT ir VPT dėl Kalėjimo departamentų vykdomų viešųjų pirkimų

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT) ir Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) dėl Kalėjimų departamento bei jam pavaldžių įstaigų vykdomų viešųjų pirkimų.
Evelina Dobrovolska
Evelina Dobrovolska / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip trečiadienį pranešė Teisingumo ministerija, sprendimą kreiptis į kontrolės institucijas, su prašymu įvertinti Kalėjimų departamento vykdomų pirkimų rizikas, ministrė priėmė Pravieniškių pataisos namams-atvirajai kolonijai nusprendus vienašališkai nutraukti sutartį dėl modulių patalpų, skirtų nuteistiesiems apgyvendinti, įsigijimo.

Ministerijos teigimu, šioje sutartyje yra numatytas šimtaprocentinis daugiau kaip 3,4 mln. eurų avansinis mokėjimas. Sutartį Pravieniškių pataisos namai ketina nutraukti sausio 8 dieną.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kalėjimų departamentas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kalėjimų departamentas

„Įkalinimo įstaigų sprendimai už viešųjų pirkimų būdu įsigytas prekes, paslaugas ir darbus iš anksto apmokėti 50 ar net 100 procentų siekiančią visos mokėtinos sumos dalį – kelia pagrįstas abejones, ar valstybės biudžeto lėšos yra naudojamos skaidriai,“ – pranešime cituojama E.Dobrovolska.

Anot jos, nerimą kelia ir korupcijos apraiškos, vykdant viešuosius pirkimus įkalinimo įstaigose, tad STT ir VPT konsultacija padėtų tinkamai įvertinti didžiausias rizikas ir imtis būtinų pokyčių.

Ministerija taip pat pažymėjo, kad kitų metų sausį ketinama organizuoti ekspertų konsultacijas dėl iššūkių laisvės atėmimo vietų veikimo srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas