Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Dobrowolska įvertino šaudynes: „Visos institucijos suinteresuotos, kad tai nepasikartotų“

Vilniaus centre ketvirtadienį nušautas advokatas, sužaloti du policininkai, per plauką sužalojimų išvengė kartu buvęs antstolis. Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska sako, kad neramina tai, jog šio tragiško įvykio aukomis tapo pareigūnai, vykdę savo tiesiogines funkcijas.
Ewelina Dobrowolska
Ewelina Dobrowolska / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min primena, kad šūviai netoli Lukiškių aikštės esančiame daugiabutyje nuaidėjo ketvirtadienio rytą.

Įvykio metu nušautas 1955 metais gimęs advokatas Leonidas Pčelincevas, sužaloti du kartu buvę policininkai. Taip pat su jais buvęs antstolis, kurio tapatybė iki šiol nėra aiški, sužeidimų išvengė.

Įtariamasis buvo užsibarikadavęs, tačiau vėliau pasidavė gausioms sunkiai ginkluotos policijos pajėgoms.

Advokatūros atstovai tvirtino, kad jų kolega nušautas tuo metu, kai vykdė teismo sprendimą iškeldinti asmenį iš namų, tai – pirmas toks atvejis nuo nepriklausomybės atkūrimo, kai nušaunamas pareigas vykdęs advokatas. Tuo pačiu skelbiama, kad įtariamasis ginklą galėjo laikyti nelegaliai.

„Visos institucijos suinteresuotos, kad tai nepasikartotų“

Teisingumo ministrė E.Dobrowolska 15min teigė, kad būtent šis faktas, jog žuvo ir buvo sužaloti pareigūnai, vykdę savo funkcijas, neduoda ramybės.

„Visų pirma, užuojauta žuvusio advokato artimiesiems, taip pat užjaučiu pareigūnus, kurie buvo sužaloti. Turbūt labai neramina tas faktas, kad tai yra žmonės, kurie vykdė savo tiesioginį darbą ir pareigas“, – tvirtino ministrė.

„Jie vykdė teisėtus veiksmus, tas pareigas, kurios yra jiems paskirtos. Lauksime ikiteisminio tyrimo rezultatų, kas, kodėl ir kaip įvyko“, – pridūrė ji.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ewelina Dobrowolska
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ewelina Dobrowolska

Jos teigimu, Teisingumo ministerija pasiruošusi prisidėti ir prie iniciatyvų keisti reguliavimą, kad tokios situacijos ateityje nepasikartotų.

„Vienareikšmiškai visos institucijos yra suinteresuotos, kad tai niekada nepasikartotų (...) Jeigu turėsime rekomendacijų iš advokatų ir antstolių savivaldų, kaip tobulinti ar reguliavimą, ar organizavimą, tai tikrai prie to prisidėsime“, – kalbėjo E.Dobrowolska.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas