Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 08 20 /17:23

Egipte ilsėjęsi lietuviai kompensacijų neprašo

Egipte pabuvoję kelionių operatorių „TezTour“ ir „Novaturas“ klientai kompensacijų neprašo. Vietoje Egipto kurortų, kuriuose ilsėtis darosi pavojinga, lietuviai renkasi poilsį Turkijoje arba Graikijoje.
Neramumai Egipte
Neramumai Egipte / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Užsienio reikalų ministerijai (URM) rekomendavus nevykti į ant pilietinio karo slenksčio atsidūrusį Egiptą, Lietuvos kelionių operatoriai nutraukė keliones į šią šalį.

Kaip 15min.lt antradienį teigė „TezTour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė, bendrovė šiuo metu nevertina, kokius dėl to patirs nuostolius.

„Egipto programa vasaros metu nėra planuojama didelė, ši kryptis yra populiaresnė žiemos sezonu. Kelionių organizatorius šiuo metu pirmenybę teikia pasikeitusių poilsiautojų planų koregavimui ir geriausių alternatyvų sudarymui“, – sakė ji.

Paklausta, ar atsirado kompensacijos prašančių klientų, ji sakė, kad keliones į Egiptą pasirinkusius poilsiautojus labiausiai domina alternatyvūs atostogų pasiūlymai, leidžiantys koreguoti atostogų kryptį arba datą.

Anot I.Aukštuolytės, vietoje Egipto lietuviai renkasi vykti į Bulgariją, Maljorką ir Barseloną, tačiau populiariausi pasirinkimai lieka Turkija bei Graikija – į šių šalių kurortus suplanuoti papildomi skrydžiai vasaros sezonu.

Skaičiuoja negautas pajamas

Kelionių organizatoriaus „Novaturas“ Rinkodaros projektų vadovė Ieva Dorelaitienė 15min.lt taip pat sakė, kad Egiptas vasaros metu nėra populiari kryptis.

„Nuostolių nepatirsime, o negautas pajamas įvertinsime vėliau“, – pridūrė ji.

Anot I.Dorelaitienės, Egipte ilsėjęsi „Novaturo“ klientai kompensacijų nepaprašė.  

„Klientas gali pasirinkti poilsį bet kurioje vasaros sezono kryptyje. Be to, klientų patogumai vietoje skrydžių į Egiptą bus vykdomi papildomi skrydžiai į Antalijos kurortą, kad turistui būtų patogu nekeisti atostogų planų“, – sakė „Novaturo“ atstovė.

Iš Egipto jau sugrįžo didžioji dalis lietuvių turistų. Pirmadienį į Lietuvą iš Hurgados parskridę turistai 15min.lt prisipažino, jog baiminosi, kad bus užpulti ar užmėtyti akmenimis.

Britų turistai pinigų neatgaus

Tuo metu Didžiosios Britanijos turistai sulaukė nemalonios staigmenos: išsigandę neramumų Egipte ir dėl to atšaukę kelionę į Egipto kurortus prie Raudonosios jūros, turistai sumokėtų pinigų neatgaus.

Kaip rašo „The Daily Mail“, Visuomenės sveikatos biuras patarė nevykti į Egipto teritorijas, kuriose gresia didžiausias pavojus, tačiau įspėjimas negalioja kurortams prie Raudonosios jūros, pietų Sinajui ir kai kurioms kitoms teritorijoms. Biuras pavojingais neįvardijo Šarm el Šeicho, Tabos, Nuveibos ir Dahabo. Jeigu biuras apsigalvos ir išplatins raginimą apskritai nevykti į Egiptą, turistai galės reikalauti pinigų už iš anksto nupirktas keliones.

Tuo metu Vokietija, Šveicarija, Švedija, Prancūzija, Belgija ir JAV savo piliečiams patarė apskritai nevykti į Egiptą, taip pat ir į kurortus prie Raudonosios jūros.

Tailandas artimiausiu metu rengiasi iš šios šalies išgabenti 2 tūkst. savo piliečių.

Tarptautinis kelionių opertatorius „Nomadic Thoughts“ pareiškė, kad nuotaikos keičiasi ir Šarm el Šeicho kurorte, todėl paragino ten esančius klientus nekelti kojos iš viešbučių. Bendrovės atstovas teigė, kad padėtis darosi neprognozuojama.

Egiptas sutelkė pajėgas kurortuose, kad bet kokie neramumai būtų greitai užgesinti, tačiau praėjusią savaitę Hurgadoje žuvo vienas žmogus.

Rusai kelionių kainų nepadidino

Nors Rusijos kelionių operatoriai pristabdė turistų srautus į Egiptą, kelionių į kitas šalis kainos neišaugo, rašo gazeta.ru.

Rusijos kelionių operatorių asociacijos vykdomoji direktorė Maja Lomidze teigė, kad kitų kelionių kainos liko tokios pat, tačiau smarkiai sumažėjo specialiųjų pasiūlymų.

Vietoje Egipto rusai renkasi keliones į Turkiją, Tunisą, Ispaniją, Kiprą ir Graikiją. Tačiau M.Lomidze teigia, kad visapusiškos alternatyvos Egiptui nėra.

Anksčiau buvo skelbta, kad didžioji dalis turistų iš Rusijos nusprendė neišvykti iš Egipto anksčiau laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas