Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 06

Pažinkite kandidatus į Vilniaus merus: 15min egzaminai atskleidžia nematomą politikų pusę

Vilniuje po daugelio metų pertraukos laukiama įnirtingos kovos dėl mero regalijų. Politikai skelbia savo šūkius, vis gausėja reklamų, bet kokie jie yra, atsisėdę į egzaminuojamųjų kėdę? Ar politikai pakankamai žino apie Vilnių? Ar priimtumėte juos į pareigas po tokio darbo pokalbio? Atsakymus padės rasti 15min „Egzaminas merui“.

Jau pirmadienį – pirmasis kandidatas ir jo atsakymai į, atrodytų, paprastus klausimus apie Vilnių ir ne tik.

O nuo antradienio specialiai paruoštais vaizdo įrašais kasdien jus supažindinsime su dviem kandidatais. Vaizdo įrašai pasirodys kiekvieną dieną 10 ir 19 valandą.

„Tikiu, kad padėsime vilniečiams geriau pažinti kandidatus į merus. Kartu tai bus intelektuali pramoga, padėsianti rinkėjams patiems geriau pažinti sostinę“, – sako 15min vyr. redaktorius Vaidotas Beniušis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vaidotas Beniušis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vaidotas Beniušis

„Egzaminas merui“ susideda iš kelių dalių: pirmiausia – keliolikos klausimų testas apie Vilniaus istoriją, aktualijas. Šioje dalyje tikrinsime kandidatų žinias.

„Testas atskleis, kaip kandidatai į merus išmano Vilniaus istoriją, pažįsta mažiau žinomas Vilniaus vietas, taip pat, pavyzdžiui, ar žino, kiek kainuoja viešojo transporto vienkartinis bilietas. Kandidatų atsakymai į klausimus leis juos pažinti naujais kampais“, – teigė testą sudaręs 15min rubrikos AR ŽINAI redaktorius Ugnius Antanavičius.

Antra dalis – kandidatams iš dviejų dalykų siūlome pasirinkti vieną, jam artimesnį. Tokiu būdu tikimės išryškinti kandidatų panašumus ir skirtumus, atskleisti jų pažiūras.

Trečioje dalyje kandidatų klausiame specifinių klausimų, kai kurie iš jų parinkti specialiai būtent konkrečiam kandidatui.

Išpublikavus visus vaizdo įrašus juos taip pat bus galima rasti portale vienoje vietoje. Tad spręsdamas, kuris verčiausias šįkart tapti sostinės meru, kiekvienas turės galimybę juos pasižiūrėti dar kartą.

Taip pat parengsime ir išskirtinių tekstų 15min prenumeratoriams. Tai gera proga pasitikrinti žinias teste, kurį sprendė ir kandidatai į sostinės merus.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Ugnius Antanavičius
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Ugnius Antanavičius

Projekte dalyvavo beveik visi sostinės mero regalijų siekiantys kandidatai, išskyrus du – savarankiškai kandidatuojantis Aidas Gedvilas ir „valstietis“ Stasys Jakeliūnas.

Pirmasis dalyvauti atsisakė dėl sveikatos problemų, antrajam netiko projekto formatas.

Be jų, Vilniaus mero pareigų siekia konservatorius, dabartinis vicemeras Valdas Benkunskas, socialdemokratė Rasa Budbergytė, „Jaunosios Lietuvos“ atstovas Ramojus Girinskas, Tautos ir teisingumo sąjungos lyderis Petras Gražulis, Darbo partijos atstovė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Lietuvos žaliųjų partijos lyderis Remigijus Lapinskas, savarankiškai išsikėlęs parlamentaras Mykolas Majauskas, liberalė Eglė Radvilė, Laisvės partijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Lukas Savickas, Nacionalinio susivienijimo lyderis Vytautas Sinica, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis Waldemaras Tomaszewskis, Lietuvos regionų partijos atstovas Valdas Tutkus ir buvęs sostinės meras, „Laivės ir teisingumo“ atstovas Artūras Zuokas.

Tikimės, kad „Egzaminas merui“ padės jums pažinti kandidatus ir užčiuopti panašumus bei skirtumus.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 5 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas