Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 25

Eilės prie Vilniaus testavimo punkto – milžiniškos, susidaro dėl kelių priežasčių

Prie Vilniaus mobiliojo testavimo punkto gali tekti automobilyje palaukti ir kelias valandas. Su tokia realybe jau kurį laiką susiduria PGR tyrimo atlikti vykstantys vilniečiai. Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atstovai sako, kad tokios eilės susidaro dėl kelių priežasčių ir prašo vykstančiųjų laikytis nustatytos tvarkos.

Kaip rašė 15min, vilnietė Rita eilėje prie mobiliojo testavimo punkto praleido daugiau nei dvi valandas, nors atvažiavo savo laiku. Pagaliau sulaukusi eilės, išgirdo, kad jai numatytas dviejų valandų langas jau praėjo, tad testo jai niekas nebedarys.

Moteris sako buvusi priversta ginčytis, o po kelių skambučių vis dėlto sugebėjo registraciją atnaujinti ir testas jai buvo atliktas.

Tačiau, kaip sakė Rita, ne viena eilėje prastovėjęs laukiantysis tiesiog apsisuko ir išvažiavo.

Plačiau skaitykite čia: Daugiau nei 2 val. eilėje pralaukusi moteris vos neliko be COVID-19 testo: pagal tvarką nebepriklausė.

Ne laiku atvyksta, nesiregistruoja

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atstovai sako apgailestaujantys, kad ši ir kiti vilniečiai susiduria su tokia apmaudžia situacija, kai atvykus į mobilųjį COVID-19 patikros punktą ne savo registracijos laiku PGR ištyrimo paslauga gali nebūti suteikta.

Tačiau tvirtina, kad tam esama priežasčių.

„Didžiausia problema šiomis dienomis yra žmonės, vykstantys testuotis be registracijos, su praėjusia data ar ne savo laiku. Papildomi srautai sukelia kamščius, sudaro nesibaigiančias eiles, stabdo kruopščiai sureguliuotą procesą ir sukuria papildomą įtampą tarp laukiančiųjų.

Todėl siekdami stabilizuoti situaciją, šią savaitę sugriežtinome priėmimo testavimui tvarką, palikdami 2 valandų langą, vadinamąją tolerancijos ribą, t. y. po 1 valandą iki ir po registracijoje nurodyto laiko, per kurį gyventojas turi suspėti atvykti testui. Suprantame, kad tai gali sukelti nepatogumų, tačiau tik taip galime užtikrinti sklandų mobiliojo punkto darbą ir saugų gyventojų ištyrimą“, – teigiama biuro komentare.

Biuras nuolat platina raginimus gyventojams elgtis pilietiškai ir atsakingai – atvykti registracijoje nurodytu laiku, be registracijos neužimti kito asmens vietos eilėje ir gerbti punkto specialistų darbą.

„Tikime, kad bendromis jėgomis situaciją galėsime stabilizuoti, tačiau turime veikti išvien“, – teigia biuro atstovai.

Atskyrė srautus

Kaip rašyta biuro puslapyje ir feisbuko paskyroje, „siekiant užtikrinti saugų ir greitą gyventojų ištyrimą ir stabilizuoti situaciją, buvo inicijuoti srautų atskyrimai gyventojams su simptomais ir be simptomų“.

„Vilniuje plintant užkrečiamai omikron atmainai ir sparčiai blogėjant epidemiologinei situacijai, besitestuojančiųjų srautas padidėjo kelis kartus. Specialistų komandos dirba 4 pamainomis kiekvieną dieną be savaitgalių ir švenčių nuo 6.30 iki 21.15 val.

Praėjusią savaitę per 5 dienas ištyrėme virš 22 tūkst. gyventojų. Tai yra tas pats, kas per 5 dienas ištirti visus Kėdainių miesto gyventojus“, – teigia biuras „Vilnius sveikiau“.

Per pastarąją parą Lietuvoje nustatyti 5122 nauji COVID-19 atvejai. Buvo atlikta 16 943 PGR (diagnostiniai) tyrimai (35 proc. teigiami) ir 5543 antigeno (diagnostiniai) testai (6 proc. teigiami).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas