Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 20

Ekspertas įvertino D.Trumpo apsaugos darbą per pasikėsinimą: „Saugumo prasme tai yra tragiška“

Po pasikėsinimo į JAV prezidento posto vėl siekiantį buvusį valstybės vadovą Donaldą Trumpą JAV kilo daug klausimų dėl Slaptosios tarnybos darbo. Dėl to bus atliekamas tyrimas. Apsaugos įmonės G4S vadovas, buvęs Aukščiausios Tarybos Apsaugos skyriaus vieno iš padalinių vadovas Saulius Tulevičius 15min studijoje aptarė pasikėsinimą Donaldą Trumpą ir jo apsaugos darbą.

V.Balkūnas: Gal pradėkime nuo pačios vietos – kaip jūs įsivaizduojat turėjo būti saugoma ir kaip buvo saugoma?

S.Tulevičius: Idealiame variante visa šita teritorija, kurią matome, turėtų būti rimtai kontroliuojama, ir žmonės, kurie patenka, turėtų būti peržiūrimi, patikrinami. Tai yra siekiamybė, bet ne taip dažnai nutinka.

Iš to, ką mes žinome, atstumas tarp vietos, iš kurios buvo šauta, ir vietos, kur stovėjo D.Trumpas, yra apie 120 metrų. Kaip žinia, buvusius prezidentus ir kandidatus į prezidentus saugo slaptoji tarnyba – taip pat, kaip ir Jungtinių Valstijų prezidentą.

Ar šiuo konkrečiu atveju šita vieta, kur buvo įtariamasis, pateko į secret service'o saugomą zoną – aš nežinau, nesu tikras, tačiau žiūrint į vietovės išsidėstymą, tai yra vienintelė aukštuma, kuri realiai kelia grėsmę saugomo asmens gyvybei ir sveikatai.

Ir, mano manymu, net jeigu už tos vietos apsaugą buvo atsakingos kitos struktūros, greičiausiai vietinės teisėsaugos institucijos, vis dėlto manau, kad tai buvo padidintos rizikos vieta ir tai buvo vieta, kuri turėjo būti Slaptosios tarnybos kontroliuojama.

Kalbant apie snaiperius, tai jie turi didesnį stebėjimo lauką ir 120 metrų yra ganėtinai nedidelis atstumas. Tai net ir turint užduotį kontroliuoti tą vietą, yra gana sudėtinga kontroliuoti – ir arti, ir toli – vienodai efektyviai.

Kadras iš vaizdo medžiagos/Į Donaldą Trumpą šovęs asmuo įsitaisė ant stogo, kuris turėjo būti saugomas
Kadras iš vaizdo medžiagos/Į Donaldą Trumpą šovęs asmuo įsitaisė ant stogo, kuris turėjo būti saugomas

V.Balkūnas: Kitaip tariant, snaiperiams buvo lengva kontroliuoti ar sudėtinga?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas