Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 06 30

Elektros neturi 3,9 tūkst. ESO klientų

Dėl ketvirtadienį ir penktadienio naktį siautusių audrų ir perkūnijos, elektros dar neturi 3,9 tūkst. bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) klientų, dauguma jų yra Pietryčių Lietuvoje.
Liūtis Vilniaus senamiestyje
Liūtis Vilniaus senamiestyje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

ESO duomenimis, Alytaus regione 6 val. elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs 1,9 tūkst. klientų, Vilniaus regione – 1,1 tūkst., Utenos ir Kauno regionuose – atitinkamai 487 ir 445 klientams.

Bendrovės teigimu, daugelyje vietų gedimus lėmė gausus žaibavimas ir ant elektros oro linijų virtę medžiai. Gedimus šalina operatyvinės komandos, suburtos iš bendrovės darbuotojų.

Nuo ankstyvaus ketvirtadienio ryto ESO brigados tiekimą jau atstatė 69,6 tūkst. klientų.

ESO prašo gyventojų gamtos stichijų metu nesiartinti prie elektros įrenginių ar oro linijų, o pastebėjus pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus nedelsiant skambinti trumpuoju bendrovės numeriu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Ketvirtadienį ryte Pietryčių Lietuvą užklupo itin stipri liūtis – užlietose gatvėse skendo automobiliai, sugedus siurblinės darbui į Nerį pasipylė nuotekos​​​, vandenyje atsidūrė garažai ir rūsiai.

VIDEO: Stipri liūtis užtvindė Vilniaus gatves, skendo automobiliai, sutriko eismas

Penktadienio ryto duomenimis, ketvirtadienį ugniagesiai 40-yje vietų vyko šalinti nuvirtusių medžių ir kitų audringų orų padarinių. Daugiausia iškvietimų vakare ir naktį buvo Alytaus apskrityje (16), Vilniaus apskrityje (12), Kauno apskrityje (8) ir Marijampolės apskrityje (4). Ugniagesiai pjaustė nuvirtusius medžius, teko gelbėti kelis prispaustus automobilius. Apie nuo stichijos nukentėjusius žmones nepranešama.

VIDEO: Vakarinė audra – per 10 sekundžių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas