Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 10 19

ES šalims priimant pabėgėlius, Lietuva pristatys savo veiksmus

Į priimančias šalis pradeda vykti pirmieji pabėgėliai. Pirmadienį grupė migrantų atvyks į Ispaniją ir Portugaliją. Tuo metu Lietuvoje Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vadovai pristatys planuojamus savo veiksmus dėl pabėgėlių perkėlimo į Lietuvą.
Pabėgėlių stovyklos Grace gyvenimas
Pabėgėlių stovyklos Grace gyvenimas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis ir viceministras Elvinas Jankevičius spaudos konferencijoje pateiks informaciją apie VRM delegacijų vizitų į Graikiją ir Italiją rezultatus. Taip pat ketinama pranešti apie planuojamus tolesnius veiksmus, susijusius su pabėgėlių perkėlimu, informavo ministerija.

Lietuvai rengiantis priimti pabėgėlius, E.Jankevičiaus vadovaujama delegacija praėjusią savaitę lankėsi Italijoje, kur su vietos vyriausybe aptarė pabėgėlių atrankos ir priėmimo klausimus. Anksčiau viceministras buvo nuvykęs į Graikiją, kur taip pat vyko susitikimai su šios šalies vyriausybės, tarptautinių organizacijų atstovais. Ten vertinta situacija Lesbo saloje esančiose pabėgėlių stovyklose.

Kaip tuomet sakė E. Jankevičius, vizito metu paaiškėjo, jog pabėgėliai nelinkę rinktis Lietuvos kaip prieglobsčio šalies.

Italijos Lampedūzos saloje esantys 100 pabėgėlių be Ispanijos ir Portugalijos bus paskirstyti į Suomiją, Vokietiją ir Prancūziją. Pirmosios grupės šią savaitę paliks ir Graikijos Lesbo salą. Ispanijos valdžia prognozuoja, kad šiemet šalis priims apie 35 tūkstančius, Portugalija – 4600 pabėgėlių.

Pietų Europai susidūrus su pabėgėlių antplūdžiu, Lietuva per dvejus metus įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas