Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 13

ESO vidury laukų nurėžė didžiulį ąžuolą: tikina, kad sirgo ir kėlė pavojų žmonėms

Socialiniuose tinkluose kilus pasipiktinimui, kad „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) specialistai nukirto šimtametį žaliuojantį ąžuolą, kuris laukuose ėmė trukdyti elektros laidams, ESO išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad ąžuolas ne tik kėlė pavojų, bet ir buvo pažeistas. Savo teiginius ESO iliustravo nuotraukomis.
Radviliškio rajone nupjautas ąžuolas
Radviliškio rajone nupjautas ąžuolas / ESO nuotr.

Pirmadienį žinomas dainininkas Laimontas Dinius savo paskyroje „Facebook“ paskelbė, kad ESO specialistai nupjovė laukuose žaliavusį šimtametį ąžuolą, kuris ėmė trukdyti elektros laidams. Jos paskelbė ir vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip nupjautas ąžuolas griūva ant žemės. Vaizdo įraše matyti, kad ąžuolas žaliuoja, tačiau yra ir nemažai sausų šakų.

ESO nuotr./ESO teigia, kad nukirstas ąžuolas sirgo
ESO nuotr./ESO teigia, kad nukirstas ąžuolas sirgo

L.Dinius piktinasi, kad buvo nuspręsta nupjauti medį, užuot patraukus elektros stulpus. Šis įrašas sulaukė daugybės dėmesio ir pasidalijimų.

ESO antradienį išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigia, kad Radviliškio rajone pavojingus medžius šalino įsitikinusi, kad jie kelia pavojų aplinkai.

„Šis ruožas buvo stebimas kelerius metus. Speciali ESO naudojama LiDAR technologija 2021 m. nustatė, kad ąžuolas serga: dalis šakų buvo nudžiūvusios, kad medis nyksta, rodė ir kiti požymiai. Šią informaciją patikrino ir į vietą atvykę specialistai, kurie fiziškai apžiūrėjo medžius ir dar kartą įvertinę jų būklę, pažymėjo kaip kirstinus“, – teigia ESO.

Tai, kad ąžuolas sirgo ir kėlė pavojų aplinkai, patvirtino ir jo kamienas – šis buvo išpuvęs ir tuščiaviduris. Darbus atlikę darbuotojai nufotografavo medį ir jo kamieną – padarytose nuotraukose matyti, kad medis jau sirgo kurį laiką ir kėlė grėsmę ne tik elektros energijos tiekimui, bet ir žmonių saugumui, jų turtui, rašoma pranešime spaudai.

ESO nuotr./ESO teigia, kad nukirstas ąžuolas sirgo
ESO nuotr./ESO teigia, kad nukirstas ąžuolas sirgo

„Deja, bet ąžuolas kėlė pavojų žmonėms. Pagal nuotraukas matome, kad šiuos darbus buvo būtina atlikti. Apgailestaujame, kad žmonėms šie darbai sukėlė neigiamų emocijų“, – sako ESO atstovė Rasa Juodkienė.

ESO teigia, kad prieš pradedant pavojingo medžių šalinimo ir genėjimo darbus informavo sklypo savininką dėl sutikimo arba prieštaravimo šalinti medžius, tačiau atsakymo negavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas