Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 23

Europietiškos dešinės institutui vadovaus Teodoras Žukas

Seime posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas patvirtino TS-LKD naujai įkurto analitinio centro, Europietiškos dešinės instituto, vadovą. Europietiškos dešinės institutui vadovaus Vilniaus Universiteto istorijos fakulteto doktorantas, buvęs energetikos ministro patarėjas Teodoras Žukas, rašoma TS-LKD pranešime spaudai.
Teodoras Žukas
Teodoras Žukas / Mindaugo Mikulėno nuotr.

Naujojo instituto vadovo teigimu, Europietiškos dešinės institutas fokusuosis į tris veiklos sritis. „Instituto veiklą matau nukreiptą į tris esminius veiklos kryptis: pirmiausia, politinė analizė tiek vidaus, tiek užsienio politikos temomis bei atskiras dėmesys šiuolaikinės politinės dešinės ideologijai ir teorijai.

Antra, matome platų būsimų renginių – mokymų, konferencijų, akademinių renginių, viešų diskusijų – lauką. Trečia, jau esame užmezgę bendradarbiavimą su solidžiausiais ir ilgą veiklos tradiciją turinčiais JAV, Vokietijos, Švedijos fondais ir institutais, su kuriais jau artimiausiu metu turėsime bendrų veiklų ir renginių. Taigi tarptautinis bendradarbiavimas su Europos ir kitų demokratinių pasaulio šalių fondais ir institutais bus itin svarbi Europietiškos dešinės instituto veiklos sritis“, – teigė Teodoras Žukas.

Teodoras Žukas bakalauro ir magistrantūros studijas baigė Vilniaus Universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute, o doktorantūros studijas tęsia Vilniaus Universiteto Istorijos fakultete.

Pagal Seimo rudens sesijoje priimtą politinių organizacijų įstatymą kiekviena Lietuvos politinė partija gali įkurti analitinį centrą. TS-LKD praėjusių metų spalio mėnesį patvirtino įkuriantys analitinį centrą, kurį pavadino Europietiškos dešinės instituto vardu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento