Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 10

Europos jūros diena Klaipėdoje – be naktinio laivų parado

Pirmą kartą daugiau nei per dešimtmetį šiemet gegužės 20-ąją minint Europos jūros dieną Klaipėdoje nebus tradicinio laivų parado, pranešė „Vakarų ekspresas“.
Naktinis laivų paradas Klaipėdoje
Naktinis laivų paradas Klaipėdoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Man tai staigmena. Nebuvau girdėjęs, kad šiemet neturėsime tokios šventės. Belieka išsiaiškinti priežastis, kodėl taip yra, tada galėsiu papildomai informuoti. Šiemet gal ir nespėsime ką nors padaryti, bet reikia imtis priemonių, kad kitais metais taip nenutiktų“, – sakė naujasis uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus.

Šio renginio idėjos autorė, iniciatorė ir organizatorė yra viešoji įstaiga „Klaipėdos publika“. Savivaldybė laivų paradui skirdavo apie 5 tūkst. eurų, dar būdavo surenkama lėšų iš rėmėjų.

„Mūsų komanda nusprendė padaryti pertraukėlę, tad šiemet net neteikėme paraiškos finansavimui. Jis visą laiką buvo kuklus. Turint omenyje renginių programą, dėl menko finansavimo nelabai ką galėjome įdomaus organizuoti. Manome, kad šie metai mums bus permąstymo metai. Galvosime, ką reikėtų pakeisti, kad kitais metais vėl galėtume pasiūlyti kokybišką programą“, – sakė vienas iš idėjos rengti uostamiestyje naktinius laivų paradus autorių Romandas Žiubrys.

Anot laikraščio, paprastai į laivų paradą registruodavosi 60–80 laivų, bet plaukdavo jų kur kas daugiau. Į Kruizinių laivų terminalo krantinę pažiūrėti parado ateidavo tūkstančiai žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito