Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 01 08

„Facebook“ pareigūnas: D.Trumpas pasinaudojo „Facebook“ teikiamomis galimybėmis

Vienas iš vyresniųjų „Facebook“ vadovų antradienį pareiškė, kad didžiausias pasaulyje socialinis tinklas „netyčia“ padėjo JAV prezidentui Donaldui Trumpui patekti į Baltuosius rūmus, tačiau perspėjo, kad neverta skubėti iš esmės keisti taisyklių.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ilgame savo „Facebook“ paskyroje paskelbtame įraše Andrew Bosworthas pareiškė, kad D.Trumpo rinkimų kampanijos organizatoriai iš tikrųjų veiksmingai panaudojo „Facebook“, kad pelnytų paramą būsimam prezidentui, ir kad socialinis tinklas turėtų tai atsiminti, tačiau neturi imtis veiksmų, galinčių užgniaužti laisvą politinį diskursą.

„Taigi ar „Facebook“ yra atsakinga už Donaldo Trumpo išrinkimą? – uždavė klausimą A.Bosworthas. – Manau, kad atsakymas yra „taip“, tačiau ne dėl tų priežasčių, apie kurias galvojate.“

Scanpix nuotr./„Facebook“ logotipas
Scanpix nuotr./„Facebook“ logotipas

A.Bosworthas tvirtino, kad D.Trumpas nebuvo išrinktas dėl Rusijos veiksmų, dezinformacijos ar „Cambridge Analytica“ veiksmų, o todėl, kad jis įgyvendino „geriausią skaitmeninės reklamos kampaniją, kokią tik esu matęs“.

Pasak A.Boswortho, „Facebook“ šiuo metu taiko tą pačią reklamos politiką, todėl 2020 metų rinkimų rezultatai gali būti tokie patys, kokie buvo prieš ketverius metus.

„Nors ir kaip gundytų galimybė panaudoti turimas priemones rezultatams pakeisti, esu įsitikinęs, kad to neturime daryti, arba tapsime tuo, kuo bijome tapti“, – rašė A.Bosworthas.

Tai nereiškia, kad „Facebook“ neturėtų nubrėžti ribų, kai kalbama apie tai, kaip naudojamas socialinis tinklas, mano A.Bosworthas. Turėtų būti uždraustas akivaizdus smurto kurstymas, mėginimai sutrukdyti balsuoti ir kiti akivaizdūs pažeidimai, tačiau rinkėjams turėtų būti leista patiems nuspręsti, kokius vadovus jie nori išrinkti.

„Jei nenorime neapykantos kupinų politikų, neturime jų išrinkti“, – pridūrė A.Bosworthas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas