Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 02 04

Feisbuke klaidina dėl nacionalinio stadiono „griaučių“ griovimo kainos

Dešimtmečius trunkanti nacionalinio stadiono statybų Vilniuje epopėja – derlinga tema ieškantiems įrankių konstruoti korumpuotos Lietuvos įvaizdį. Šįkart užkliuvo griovimo darbų kaina.
Nacionalinis stadionas
Nacionalinis stadionas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Nacionalinio stadiono griaučių nugriovimas kainuos 3,4 mln. Eur be PVM“, – skelbia tinklalapis bukimevieningi.lt. Nuoroda į publikaciją pasidalinta per 130 kartų, o bendra su ja atliktų veiksmų suma feisbuke perkopė 1 tūkst.

15min nuotr./Klaidinanti publikacijos antraštė
15min nuotr./Klaidinanti publikacijos antraštė

Tiesa, jau pirmoje teksto eilutėje pavadinime išsakytas teiginys papildomas ir sakiniu, kad į kainą įeina ne tik griovimo darbai, bet ir žemės tvarkymo darbai.

Publikacijoje įvardijama suma minima daugiafunkcio sveikatinimo, ugdymo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo komplekso projekto koncesijos sutartyje.

Nurodoma, kad savivaldybė įsipareigoja koncesininkui atlyginti patirtus nuostolius, tokiu atveju, jei institucijos atsisakytų laikytis sutarties sąlygų. Nurodoma, kad už griovimo ir teritorijos tvarkymo darbus būtų kompensuota suma, neviršijanti 3,4 mln. eurų. Tai nereiškia, kad griovimo darbai kainuos būtent tiek.

Vis dėlto Vilniaus miesto savivaldybės atstovė ryšiams su visuomene Neringa Kolkaitė 15min paaiškino, kad koncesijos sutartyje minima suma nebūtų skirta vien dabartinėms nenaudojamoms stadiono konstrukcijoms pašalinti.

Pasak savivaldybės atstovės, į bendrą darbų sumą patenka konstrukcijų ardymo projekto parengimas, leidimas griovimo darbams, konstrukcijų būklės tyrimas ir įvertinimas, darbo zonų parengimas, teritorijos aptvėrimas, laikinų privažiavimo kelių įrengimas, mechaninis gelžbetoninių elementų ardymas, plieninių elementų atskyrimas, laikinas perdirbtų konstrukcijų sandėliavimas, laikinų inžinerinių komunikacijų įrengimas.

15min jau rašė, kad praėjusių metų kovą įmonė MB „Pastatų griovimas“ siūlė pašalinti gelžbetonio griaučius už vieną eurą.

Tačiau pasiūlymas Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus Povilo Poderskio neįtikino. Savivaldos atstovas suabejojo pasiūlymo realumu.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas