Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Festivalio „Ant bangos“ likimas pakibo ant plauko: leidimas neišduotas, bet pastatai kyla

Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai antradienio popietę desperatiškai stebėjo, kaip Nidos šiauriniame paplūdimyje kyla festivalio „Ant bangos“ pastatai. Kaip teigė direkcijos vadovė Lina Dikšaitė, dėl kelių argumentuotų priežasčių nebuvo suderintas leidimas čia rengti masinius renginius.
Kuršių nerijos nacionalinis parkas pasidalino nuotrauka, kaip nepaisant jų pozicijos vis tiek kyla „Ant bangos“ palapinės
Kuršių nerijos nacionalinis parkas pasidalino nuotrauka, kaip nepaisant jų pozicijos vis tiek kyla „Ant bangos“ palapinės / KNNP nuotr.

Festivalis „Ant bangos“ tarp vietos gyventojų ne kartą buvo aršiai kritikuojamas dėl garsiai leidžiamos muzikos bei masės žmonių, kurie esą ne visada geranoriškai nusiteikę ramaus poilsio mėgėjų atžvilgiu.

Kreipėsi tik prieš savaitę

L.Dikšaitė teigė, kad festivalis „Ant bangos“ į direkciją kreipėsi tik liepos 8-ąją. Tačiau direkcija nederino nurodytos vietos. Antradienio rytą leidimo renginiui nebuvo išdavusi ir Neringos savivaldybė.

Direkcija nurodo, kad Nidos šiaurinio paplūdimio teritorija skirta Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojų poilsiui ir aktyviam sportui, bet ne masiniams renginiams. Joje negali būti vykdoma veikla, bloginanti poilsio sąlygas kitiems paplūdimio lankytojams ir kenkianti aplinkai.

Tautvydo Stuko nuotr./Festivalis „Ant Bangos“
Tautvydo Stuko nuotr./Festivalis „Ant Bangos“

Atkreiptas dėmesys, kad renginių organizatoriai, ruošdami vietą renginiams, performuoja ir išlygina paplūdimį bei ardo apsauginį kopagūbrį, darbų metu naudoja sunkiąją techniką, mechaninius įrankius. Taip trikdomas žmonių poilsis, daroma žala gamtos ir kultūros vertybėms.

„Dėl Šiauriniame Nidos paplūdimyje organizuojamų masinių renginių kiekvienais metais institucijos gauna vietos gyventojų ir lankytojų nusiskundimus dėl triukšmo, nereguliuojamų žmonių ir transporto srautų, šiukšlių ir kitos taršos, organizatoriai bausti dėl įvairių pažeidimų“, – nurodo parko direkcija.

Direkcijos vadovė teigė, kad apie situaciją informavo Aplinkos apsaugos departamentą bei Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją.

Neringos savivaldybė teigė, kad prašymą organizuoti renginį pateikė bendrovė „Miesto dviratis“. Renginį leidžiama organizuoti įvykdžius nurodytus reikalavimus ir gavus leidimą.

Leidimas renginiui organizuoti dar nėra išduotas.

Organizatorių nuotr./ „Ant Bangos"
Organizatorių nuotr./ „Ant Bangos"

„Turime pažymėti, kad tai yra jau daug metų organizuojamas renginys. Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos atsakymas į renginio organizatorių prašymą derinti renginį pateiktas tik šiandien. Vertiname situaciją ir pateiktus Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos išsakytus argumentus“, – teigė Neringos savivaldybės atstovė Sandra Vaišvilaitė.

Praėjusiais metais buvo bausti

Praėjusiais metais „Ant bangos“ jau buvo baustas už aplinkosauginius pažeidimus.

Patys organizatoriai antradienio popietę socialiniuose tinkluose pasidalino nuotrauka su kupolais. „Psst! Sklandom besiblaškančius gandus. Kupolai jau vietoje ir tikrai BUS!“, – rašoma.

Su pačiais šokių muzikos festivalio organizatoriais susisiekti nepavyksta. Jų svetainėje skelbiama, kad festivalyje koncertuos „Cormac“, „Red Axes“, Paula Tape ir kiti.

Prie festivalio organizatorių - ir gerai žinomas verslininkas Andrius Emdė, Kuršių nerijoje valdantis kelias kavines. Ir būtent dėl statinio Preiloje buvo užsitraukta Statybų inspekcijos nemalonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas