Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmuke pinigus skaičiuoja ne Ukrainai aukoti kviečianti prezidentė Dalia Grybauskaitė

Organizacijos „Blue/Yellow“ kartu su prezidente Dalia Grybauskaite pradėta nauja paramos Ukrainai akcija „Linkėjimai iš Lietuvos“ vėl sulaukė melagienų platintojų dėmesio. Norint sukelti abejonių šia kampanija, „Facebook“ pasirodė filmukas, kuriame tariamai buvusi šalies vadovė skaičiuoja pluoštelį dolerių, su komentaru, kad pinigai atsiduria jos kišenėje.
Dalios Grybauskaitės veidas buvo įklijuotas į šį filmo „Cincinačio vaikis“ kadrą
Dalios Grybauskaitės veidas buvo įklijuotas į šį filmo „Cincinačio vaikis“ kadrą / Ekrano nuotr. iš gifdb.com

Prezidentės – tik veidas

10 sekundžių trukmės klipu liepos pradžioje pasidalijo viena „Facebook“ vartotoja. Jis jau peržiūrėtas 2,8 tūkst. kartų.

Filmuke matyti kažkoks asmuo prie stalo, kairėje rankoje laikantis nemažą pluoštą dolerių, o dešine juos imantis vieną po kito. Įspūdį stebint šį veiksmą sustiprina garsus pinigų šiugždėjimas.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Dalios Grybauskaitės veidas buvo įklijuotas į filmo „Cincinačio vaikis“ kadrą
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Dalios Grybauskaitės veidas buvo įklijuotas į filmo „Cincinačio vaikis“ kadrą

„Buvusi Lietuvos Respublikos prezidentė D.Grybauskaitė kartu su labdaros organizacija „Blue/Yellow“ pradėjo kampaniją, kurios metu renkamos lėšos dronams Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms siųsti.

Ahahahahah ))))) Naivūs....

Kol jūs investuojate į dronus Ukrainai, D.Grybauskaitė skaičiuoja pinigus savo kišenėje!“ – greta pikdžiugiškai pakomentavo internautė.

Pinigus skaičiuojantis asmuo iš veido tikrai primena kadenciją baigusią prezidentę, tačiau kitos detalės verčia tuo abejoti. Pirmas ženklas – pilki trumpai kirpti plaukai (jos yra šviesūs ilgesni, kiek pakelti nuo galvos arba sušukuoti į viršų).

Be to, rankos ir apskritai visas stotas yra stambesni, tad vargiai gali būti moters.

Perdirbo seną filmą

Paieška internete pagal stop kadrą patvirtina, kad pinigus skaičiuoja ne D.Grybauskaitė. Tai yra vadinamasis GIF (judantis paveiksliukas), kuriuo žmonės gali dalintis forumuose arba susirašinėjimuose, norėdami išreikšti emociją ir pan. Į tiesiog įklijuotas buvusios valstybės vadovės veidas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Dalia Grybauskaitė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Dalia Grybauskaitė

Klipas yra ištrauka iš Holivudo filmo „Cincinačio vaikis“ (The Cincinnati Kid). Šioje dramoje pasakojama apie jauną ambicingą lošėją, kuris 1930-ųjų Naujajame Orleane meta iššūkį pokerio karaliui kovoje dėl čempiono titulo.

Normano Jewisono režisuotas filmas pasirodė 1965 m. Jis buvo pastatytas pagal Richardo Jessupo to paties pavadinimo ir JAV bei Kanados kino teatruose surinko 7 mln. dolerių.

https://www.imdb.com/video/vi140705817/?ref_=ext_shr_lnk

Vėl renka paramą dronams

Liepos pradžioje organizacija „Blue/Yellow“ pradėjo naują paramos akciją Ukrainai „Linkėjimai iš Lietuvos“. Jos globėja – kadenciją baigusi prezidentė D.Grybauskaitė.

„Lietuviški dronai – ukrainiečių dangui! <…> Visą vasarą kviečiame aukoti „Blue/Yellow“, o mes jūsų paramą keisime į lietuviškus dronus ir siųsime į Ukrainą. Kiekviena 500 eurų suma virs vienu dronu“, – pakvietė organizacija.

Paaukoti pinigų galima skambinant telefonu 1499 arba pervedant į sąskaitą.

15min verdiktas: pakeistas vaizdo įrašas. Kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės veidas buvo įklijuotas į filmo „Cincinačio vaikis“ kadrą.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito