Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 06

Finansinė paskata gerai besimokantiems Palangos moksleiviams: premijos sieks iki 500 eurų

Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus rinkiminės kampanijos pažadai pildosi – mokiniams (išskyrus pradinukus), kurių metinis visų mokomųjų dalykų įvertinimas siekia 10 balų, bus skirta po 500 eurų premija. Piniginio apdovanojimo sulauks ir abiturientai – už kiekvieną valstybinį brandos egzaminą, įvertintą 100 balų, bus skiriama 250 eurų.
Palamgos senoji gimnazija
Palangos senoji gimnazija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Stipri motyvacinė priemonė

„Šiais metais 36 mokiniai gavo premiją. Taip pat artėja ir abiturientų rezultatai. Už kiekvieną šimtuką taip pat bus skiriama 250 eurų“, – sako meras.

Pasak Š.Vaitkaus, anksčiau iš keturių Palangos mokyklų mokinių, kurių visų mokomųjų dalykų įvertinimas siekė 10 balų, buvo vos dvidešimt.

„Aš manau, kad premijos stipriai motyvavo moksleivius ir jie to neslėpė pokalbio metu. Kai sužinojo, kad tokia iniciatyva bus, tai tikrai pradėjo labai stengtis ir paragino dar ir savo draugus.

Manau, kad tokia investicija yra žymiai geriau į jaunimą, negu į kokias nors trinkeles. Taryba apsisprendė ir yra labai malonu, kad jaunoji karta yra skatinama gerai mokytis. Visas pasaulis investuoja į mokslą, ir mums reikia būtinai investuoti į mokslą, kad žmonės ir vaikai būtų motyvuoti ir pasiektų mokslo aukštumų. Lietuvoje trūksta potencialo, tokio jaunimo, kuris gerai baigtų mokslus. Aš manau, kad ateityje jie tikrai pasitarnaus Tėvynei.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Šarūnas Vaitkus
Lukas Balandis / BNS nuotr./Šarūnas Vaitkus

Ateityje numatoma priimti ir daugiau sprendimų, susijusių su puikių rezultatų pasiekusių mokinių skatinimu. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Palangos skyrius prieš savivaldos rinkimus žadėjo skirti iki 500 eurų premijas olimpinių sporto šakų Lietuvos jaunių ir jaunimo čempionatų nugalėtojams bei iki 1000 eurų – Lietuvos suaugusiųjų Europos ir Pasaulio čempionatų prizininkams.

Taip pat numatyta skirti iki 500 eurų premijas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos organizuojamų nacionalinio lygmens olimpiadų nugalėtojams bei Europos ir pasaulio mokslo olimpiadų prizininkams. Numatyta skirti iki 500 eurų premijas Palangos vaikams, pasiekusiems nacionalinio lygio laimėjimų kultūros ir meno srityje.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Palangos miesto savivaldybė
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Palangos miesto savivaldybė

Palangos švietimo sistema – trečia Lietuvoje

„Palangos švietimo sistemą labai gerai vertinu. Praėjusiais ir šiais metais žurnalas „Reitingai“ paskelbė, kad Palangos švietimo sistema yra trečia pagal gerumą Lietuvoje, t.y. pagal egzaminų išlaikymą ir pagal rezultatus olimpiadose.

Esam mažas miestelis, bet švietimo sistema yra labai gerai išvystyta. Kol yra mokytojų, kol jų trūkumo nėra, aišku, perspektyvoje bus matyt, kaip ir visoje Lietuvoje, bet šiuo metu ir progimnazija, ir gimnazija yra labai stiprios ugdymo įstaigos. Ten dirbantiems mokytojams reikia lenkti galvą ir dėkoti už tas žinias, kurias jie perteikia moksleiviams“, – teigė Palangos meras.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Palangos senoji gimnazija
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Palangos senoji gimnazija

Piniginės premijos bus įteikiamos kasmet pasibaigus mokslo metams. Lėšos šiam tikslui bus skiriamos iš Palangos miesto savivaldybės biudžeto. Šiais metais premijoms numatyta 15 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas