Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 29

FNTT atlieka kratas „Šiaulių“ krepšinio klube dėl 200 tūkst. eurų paramos

Antradienį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atliko kratas ir dokumentų poėmius Šiaulių krepšinio klube „Šiauliai“. 15min šaltinių žiniomis, atliekamas tyrimas dėl 200 tūkst. eurų paramos panaudojimo.
Iššūkio taurės turnyras – Šiaulių „Šiauliai“ prieš Minsko „Tsmoki“
Asociatyvi nuotrauka / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Šiuo metu vyksta procesiniai veiksmai, kratos, tačiau daugiau informacijos apie patį tyrimą negaliu suteikti“, – sakė FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė.

15min šaltinių žiniomis, antradienį FNTT pareigūnai atvyko į krepšinio klubo „Šiauliai“ administraciją, kur buvo atliekamos kratos ir dokumentų poėmiai.

Šaltinių teigimu, pareigūnai tikriausiai ieško informacijos apie bendrovės „Šiaulių plento grupė“ skirtos 200 tūkst. eurų paramos panaudojimą.

Antradienio popietę 15min susisiekė su krepšinio klubo prezidentu Mindaugu Žukausku. Jis teigė apie kratas nieko nežinąs: „Šiandien nebuvau klube, tai man sunku pasakyti, bet kad „Šiaulių“ krepšinio klubą tikrintų, tai tikrai ne.“

Tą patį vakarą jis nebeatsakė į skambučius.

Sulaikė dėl kyšininkavimo

Bendrovės „Šiaulių plento grupė“ yra pagrindinis „Šiaulių“ krepšinio klubo rėmėjas.

Gali būti, jog pareigūnai ieško informacijos apie bendrovės „Šiaulių plento grupė“ skirtos 200 tūkst. eurų paramos panaudojimą.

Prieš kelis mėnesius, 2016 metų rugpjūtį, Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų organizuojant valstybinės reikšmės kelių kapitalinio remonto darbus Šiaulių regione.

Tada buvo sulaikyti trys asmenys. Tarp jų – Lietuvos automobilių kelių direkcijos Kelių planavimo ir plėtros skyriaus vedėjas Artūras Aušra.

Įtariama, kad jis priėmė didesnės negu 9,5 tūkst. eurų vertės kyšį iš bendrovės „Šiaulių plentas“ vadovų už išskirtinių sąlygų sudarymą minėtai įmonei laimėti viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė viršija 1,5 mln. eurų.

Šių metų spalio mėnesį pasikeitė „Šiaulių“ krepšinio klubo vadovybė. Naujuoju prezidentu tapo M.Žukauskas.

Iki tol klubui vadovavo Adomas Klimavičius, prezidentu dirbęs nuo pat „Šiaulių“ įkūrimo 1994 metų birželį.

Šiuo metu „Šiaulių“ komanda Lietuvos krepšinio lygoje užima paskutinę vietą turnyrinėje lentelėje, iškovojusi 2 pergales ir patyrusi 13 pralaimėjimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai