Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 21

G.Landsbergio versija: įslaptintoje premjero pažymoje – N.Puteikio sąsajos su kalinių maištu

Paslaptinga pažyma, kurią matė tik Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir „valstiečių“ frakcijos Seime seniūnas Ramūnas Karbauskis, yra neprieinama opozicijos atstovams. BNS jau skelbė, kad, neoficialiomis žiniomis, pažymoje, kuri yra įslaptinta, yra minimos pačių „valstiečių“ pavardės. Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis jau paskelbė savo versiją, kas tie „valstiečiai“, galimai mini pažymoje, kuri nepasiekė ir prezidentės.
Naglis Puteikis
Naglis Puteikis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ketvirtadienį feisbuke G.Landsbergis paskelbė įrašą, kuriame dėstydamas esamą politinę situaciją jis atskleidė, kad pažymoje galimai figūruoja „valstiečių“ frakcijos nario Naglio Puteikio pavardė.

„Nepatvirtintais oficialiai, bet opozicijos šaltinių duomenimis, Premjeras galėjo gauti informacijos iš Teisingumo ministro ir Kalėjimų departamento, kad Premjero frakcijos narys (kol kas vienintelis valstiečių kandidatas į Prezidentus) Naglis Puteikis galėjo turėti sąsajų su Alytaus pataisos namuose planuotais (organizuotais) neramumais“, – rašo G.Landsbergis.

Pasak jo, neaišku tik viena – premjeras S.Skvernelis pats paprašė, kad Kalėjimų departamentas surašytų slaptą raštą, ar viskas nuo šio rašto ir prasidėjo.

„Bet tai, ką padarė Premjeras, labiau primena Dučės metodus, o ne Europos Sąjungos valstybės“, – tikina konservatorių lyderis.

Dar praėjusią savaitę LRT TELEVIZIJAI BNS Lietuvos naujienų vyr. redaktorė Jūratė Damulytė sakė, kad, agentūros turimais duomenimis, informacija apie galimas grėsmes yra susijusi su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos Seime atstovais, jų galima veikla.

„Daug kas yra įslaptinta, bet, kiek pavyko gauti informacijos dabar, kad jos ta dalis, kuri bent jau pasiekė Ramūną Karbauskį, kaip valdančiosios pagrindinės frakcijos seniūną, yra susijusi su pačių „valstiečių“ frakcijos kai kuriais atstovais, jų galima veikla, tiesiogiai ar netiesiogiai – gal per asmenis, kurie veikė su jais ar aplink juos. Tokia informacija pasiekė mūsų agentūrą, mes ją šiandien paskelbėme ir jos niekas nepaneigė“, – LRT TELEVIZIJAI sakė BNS Lietuvos naujienų vyr. redaktorė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kalinių perkėlimas Pravieniškių pataisos namuose
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kalinių perkėlimas Pravieniškių pataisos namuose

J.Damulytė tuomet teigė, kad agentūra neturi informacijos apie tai, kokie tai asmenys ir kiek jų gali būti.

15min primena, kad lapkritį protestuodami prieš sugriežtintą vidaus tvarką laisvės atėmimo įstaigose protestavo nuteistieji. Neramumai įkalinimo įstaigose prasidėjo, kai 50 nuteistųjų buvo perkelti į kamerinio tipo patalpas Pravieniškių pataisos namuose. Kalėjimų departamento pareigūnai tuomet tvirtino, kad perkelti už sunkius nusikaltimus nuteisti ir kalėjimo subkultūros besilaikantys nuteistieji inicijavo pasipriešinimą kitose įkalinimo įstaigose. Vienoje jų, Alytaus pataisos namuose, buvo užpultas prižiūrėtojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas