Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2022 01 26 /11:20

G.Landsbergis apie buriamą S.Skvernelio partiją: tokia lietuviška mišrainė

Dviems įtakingiems Kauno konservatoriams jungiantis prie buvusio premjero Sauliaus Skvernelio buriamos naujos partijos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis sakė, kad ši žinia jam buvo netikėta. Kalbėdamas apie naują žaidėją Lietuvos politinėje padangėje, konservatorių lyderis neslėpė šypsenos, aiškindamas, kad tai bus įdomi partija.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Gabrielius Landsbergis
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Gabrielius Landsbergis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į partiją „Vardan Lietuvos“, kurios steigiamasis suvažiavimas įvyks šeštadienį, pereina Kauno miesto tarybos TS-LKD frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė ir tarybos narys Vygantas Gudėnas.

Paklaustas, kaip reaguoja į kolegų pasitraukimą iš konservatorių gretų ir jungimąsi prie S.Skvernelio buriamos politinės jėgos, G.Landsbergis sakė, kad „bus įdomi partija“.

„Tokia lietuviška mišrainė“, – trečiadienį Seime žurnalistams teigė TS-LKD lyderis.

Žinia apie tai, kad Kauno konservatorių gretas palieka keli kolegos, jam buvo netikėta.

G.Landsbergio teigimu, argumentus, kodėl išeina iš TS-LKD, kolegos išdėstė feisbuke.

„Labiau atitinka jų vertybes. Matyt, tai ir yra tas atsakymas“, – kalbėjo jis.

Visuomenės nuomonės apklausos, taip pat ir užsakyta TS-LKD rodo, kad S.Skvernelio buriama partija gali būti rimta konkurente konservatoriams.

„Lietuvoje, manau, visos partijos yra konkurentės, išskyrus kelias partijas, kurios turi labai aiškiai susiformavusį savo šerdinį elektoratą. Neapsisprendęs elektoratas visada yra toks svyruojantis ir gali kažkur judėti.

Aš manau, kad didžiausias išbandymas čia vis tiek turbūt yra kairės pusės jėgoms. Nėra labai konsoliduotas tas elektoratas, jis judantis ir gali būti, kad čia vis tiek pirmiausia, aišku, atsipjaunamas didelis gabalas nuo „valstiečių“. Manau, kad jiems yra krizė, tą matome ir Seime. Ir socialdemokratams, manyčiau, čia tokie daugiau iššūkiai“, – svarstė G.Landsbergis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Edita Gudišauskienė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Edita Gudišauskienė

Frakcijos dar nėra iš ko įkurti

E.Gudišauskienė BNS sakė, kad kol kas su V.Gudėnu Kauno taryboje yra dviese ir nėra tikri, ar pavyks įkurti naują frakciją.

„Mes dabar esame su V.Gudėnu, manau, taip ir būsime, o laikas parodys“, – sakė Kauno politikė. „Neviliosime, neperviliosime, nieko nedarysime – žmonės jeigu norės jungtis ar burtis, tada jau būtų toks sprendimas“, – pridūrė ji.

E.Gudišauskienė sakė, jog kol kas nėra iš kitų Kauno taryboje dirbančių politikų girdėjusi, jog jie norėtų jungtis, tačiau svarsto, jog daugiau galėtų paaiškėti po šeštadienio, kai vyks steigiamasis „Vardan Lietuvos“ suvažiavimas.

TS-LKD frakcijos Kauno taryboje atstovė Jurgita Kupčinskienė sako, kad naujas seniūnas bus renkamas ketvirtadienį per frakcijos posėdį.

Anot jos, nors kolegės žingsnis yra netikėtas ir skaudus, frakcijos darbui tai neturės įtakos.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Vygantas Gudėnas (antras iš dešinės)
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Vygantas Gudėnas (antras iš dešinės)

„Negražiai pajuokausiu – ar aštuoni, ar šeši, šioje miesto taryboje tai nelabai ką gali lemti. Bet pagal tarybos reglamentą, du nariai gali suburti grupę arba prie jų gali prisijungti trečias, ir tada jie turėtų frakciją. Tai pamodeliavus, galvoju, kad greičiausiai prisijungs koks trečias, o gal ir ketvirtas iš „Vieningo Kauno“ – manau, jie turės atskirą frakciją“, – BNS sakė politikė.

Paskatino asmeniniai sukrėtimai

E.Gudišauskienė tvirtino pastaruosius kelerius metus patyrusi asmeninių sukrėtimų – artimųjų netektis, sunkią ligą, kurie privertė pergalvoti, „kuriuo keliu toliau eiti“.

„Sukrėtimai privertė apmąstyti, ką noriu daryti, su kokiais žmonėmis noriu dirbti, kokios idėjos vežtų, o rezultatai džiugintų. Atsigavusi ir sustiprėjusi supratau, kad atsišviežinusi mintis subrendau pokyčiams“, – teigė politikė.

E.Gudišauskienė BNS sakė, jog dėl asmeninio gyvenimo iššūkių svarstė net apskritai atsisakyti politinės karjeros.

„Buvo tokia mintis, gal iš viso trauktis iš politikos – net ir tokį pasvarstymą turėjau, bet paskui supratau, kad turiu dar jėgų, turiu žinių, turiu patirtį, profesionalumą ir tikrai noriu tarnauti žmonėms, ką ir iki šiol dariau“, – teigė politikė.

Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ kuria „valstiečius“ palikęs buvęs premjeras S. Skvernelis su bendražygiais. Šeštadienį Palangoje rengiamas partijos steigiamasis suvažiavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius