Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G. Landsbergis dalyvaus JT Generalinės Asamblėjos renginiuose Niujorke

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis vyksta į Jungtines Valstijas, kur Niujorke dalyvaus Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos 79-osios sesijos bendruosiuose debatuose ir kituose aukšto lygio renginiuose.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip sekmadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), Lietuvos diplomatijos vadovas Jungtinėse Valstijose viešės nuo sekmadienio iki trečiadienio.

G. Landsbergis taip pat dalyvaus Niujorke vyksiančioje neformalioje Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų taryboje, JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno (Entonio Blinkeno) organizuojamame Transatlantiniame ministrų susitikime, Šiaurės ir Baltijos šalių užsienio reikalų ministrų diskusijoje su Ukrainos užsienio reikalų ministru.

Ministro dvišalių susitikimų su įvairių regionų valstybių užsienio reikalų ministrais metu numatoma aptarti aktualius dvišalės, regioninės ir tarptautinės darbotvarkės klausimus, galimybes stiprinti dvišalį politinį ir ekonominį bendradarbiavimą, esamą ir būsimą diplomatinį atstovavimą, partnerystę tarptautinėse organizacijose.

Niujorke planuojami ministro G. Landsbergio pasisakymai G7+ formato užsienio reikalų ministrų renginyje skirtame paramą Ukrainos energetikos sektoriui aptarti, taip pat ES šalių užsienio reikalų ministrų diskusijoje su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja dėl politinių kalinių Baltarusijoje ir kituose renginiuose.

Jau 79 kartą rengiamoje JT Generalinės Asamblėjoje bendrųjų debatų dalyviai ieškos bendro sutarimo siekiant taikos, darnaus vystymosi ir žmogaus orumo vardan mūsų ir ateities kartų, Ateities viršūnių susitikime tarsis dėl Ateities pakto, kuriuo siekiama veiksmingai spręsti klimato kaitos, krizių ir konfliktų, skurdo ir nelygybės keliamas problemas.

Ministro vizito Niujorke metu taip pat planuojami  ir kiti dvišaliai susitikimai.

JT Generalinės Asamblėjos sesijoje dalyvauja ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas