Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 29

G.Landsbergis: įmanoma, kad konservatoriai į merus kels ir nepartinius kandidatus

Egzistuoja tikimybė, kad Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) kitąmet vykstančiuose savivaldos rinkimuose kai kuriuose miestuose kels ir nepartinius kandidatus, sako partijos lyderis Gabrielius Landsbergis.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Ieškosime stiprių kandidatų, galinčių gerai pasirodyti, kurie būtų priimtini. Nebūtinai iš frakcijos, tai gali būti ir išorės, gali būti nepriklausomi kandidatai“, – sekmadienį po partijos tarybos posėdžio žurnalistams sakė G.Landsbergis.

Perklaustas, ar kandidatai gali būti ir nepartiniai, jis patvirtino, kad taip, gali.

Taip pat G.Landsbergis teigė neatmetantis varianto, kad kai kuriose savivaldybėse bus ieškoma bendrų kandidatų su koalicijos partneriais.

„Šiame etape manau, kad turime ambiciją turėti kandidatus visuose miestuose. Jeigu kažkur, nebūtinai didžiuosiuose miestuose, rastume galimybę padėti vieni kitiems, manau, tai būtų daroma“, – sakė TS-LKD pirmininkas.

G.Landsbergio teigimu, TS-LKD frakcijoje Seime esama politikų, svarstančių apie galimybę kandidatuoti į merus, bet ne didžiuosiuose miestuose.

Paklaustas, kokie partijos tikslai kitų metų savivaldos rinkimuose, G.Landsbergis teigė, kad kol kas konkrečius tikslus kelti sunku.

„Pirmas dalykas, aišku, matyti, kad laukiami pokyčiai bent jau trijuose didžiuosiuose miestuose, ir tai yra terpė didžiosioms partijoms pasirodyti stipriai. Norisi nepralaimėti ten, kur turim savo merus. (...) . Matau erdvės pasirodyti stipriai, sutelkti rinkėjus, rasti rinkėjų“, – sakė G.Landsbergis.

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks 2023 m. kovą.

Sekmadienį TS-LKD Taryba patvirtino kandidatų savivaldybių tarybų rinkimuose atrankos ir tvirtinimo tvarką.

Pagal patvirtintą tvarką, kandidatai į merus turi būti patvirtinti nė vėliau kaip iki 2022 m. rugsėjo 30 d. Kandidatų į 2023 metų savivaldybių tarybas sąrašų teikimo procedūros vykdomos po kandidatų į merus tvirtinimo ir turi būti baigtos ne vėliau kaip iki 2022 m. gruodžio 1 d.

Pirminius kandidatus į kiekvienos savivaldybės merus centriniam rinkimų štabui pateiks TS-LKD skyrių tarybos. Pateikti galima ne daugiau 3 kandidatų, kuriuos vėliau turės patvirtinti TS-LKD prezidiumas.

Tuo atveju, jei kurioje nors savivaldybėje bus patvirtintas daugiau negu vienas kandidatas, partijos skyrius toje savivaldybėje turės organizuoti visuotinį skyriaus balsavimą arba atvirus rinkimus.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) štabui savivaldos rinkimuose vadovaus Seimo narys Andrius Vyšniauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas