Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Landsbergis: Indijos augimas suteikia galimybių diversifikuoti ekonominius ryšius

Indijoje viešintis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pabrėžia būtinybę diversifikuoti ekonominius ryšius, taip stiprinant atsparumą grėsmėms.
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Jis ketvirtadienį dalyvavo „Raisina Dialogue“ konferencijos diskusijoje apie tvarų rizikos mažinimą ir naują Šiaurės-Pietų partnerystę, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Laisvė yra Lietuvos genetinio kodo dalis, tačiau apie priklausomybių žalą supratome vieni pirmųjų Europoje. Žengėme ambicingus veiksmus visų pirma energetikoje, kurie leido šios priklausomybės atsikratyti. Tuo pačiu ilgam išmokome pamoką, kad būtina diversifikuoti savo ekonominius ryšius. Indijos ekonominis augimas ir dinamiškumas suteikia tam neeilinių galimybių”, – pranešime cituojamas G.Landsbergis.

Aptardamas Lietuvos patirtį, susijusią su Kinijos ekonomine prievarta, ministras G.Landsbergis pabrėžė, kad būtina stiprinti ekonominį atsparumą.

Lietuvos diplomatijos vadovas įspėjo dėl didėjančio autoritarinių valstybių aktyvumo ir atkreipė dėmesį į jų pastangas mesti iššūkį taisyklėmis grindžiamai tarptautinei tvarkai. Jis pabrėžė, kad svarbu stiprinti pasaulinio saugumo priemones, tvirtai remti Ukrainą.

Konferencijoje „Raisina Dialogue“ šiemet ypatingas dėmesys skiriamas Baltijos ir Šiaurės šalims, dalyvavo šių šalių užsienio reikalų ministrai, teigia URM.

G.Landsbergis saugumo konferencijos „Raisina Dialogue“ metu susitiko su Indijos premjeru Narendra Modi (Narendra Modžiu) ir užsienio reikalų ministru Subrahmanyamu Jaishankaru (Subrahmanjamu Džaišankaru).

Ministro retorika atspindi Vakarų pastangas patraukti globaliųjų Pietų šalis jų pusėn, ekspertams pastaraisiais metais stebint didėjantį autoritarinių valstybių bendradarbiavimą metant iššūkį demokratijoms.

Rusija ir Indija glaudžius ryšius palaiko nuo praeito amžiaus 6-o deršimtmečio, nenutrūkstančius nepaisant Rusijos invazijos Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas