Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Landsbergis pagaliau prabilo apie vilą Graikijoje ir pasakė, kas jį žeidžia

Žiniasklaidos ir opozicijos klausimų dėl Graikijoje įsigytos vilos vengiantis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, šiuo metu esantis neapmokamose atostogose, pagaliau nutraukė tylą. Jis naujienų agentūrai ELTA atskleidė, kaip ieškojo vilos ir kada ją įsigijo.
Austėja ir Gabrielius Landsbergiai
Austėja ir Gabrielius Landsbergiai / Vida Press ir TS-LKD nuotr.

G.Landsbergis neigia opozicijos atstovų svarstymus esą vila Graikijoje buvo įsigyta 2022m. prieš Rusijos invaziją į Ukrainą galbūt ir dėl to, jog politiko šeima turėtų saugų prieglobstį, jei karo veiksmai išplistų. Politikas tikina, kad tokie svarstymai jį žeidžia.

„Mūsų turto paieškos prasidėjo, kaip ir daugeliui mums pažįstamų šeimų, dar COVID-19 metu. Žmonės pirko sodybas ar sodybinio pobūdžio būstus, turėdami galvoje, kad jei pandemijos tęsis, gerai turėti sodybos vietą. Nėra galimybės sumokėti avansą per mėnesį“, – Eltai teigė užsienio reikalų ministras.

Politiko teigimu, jo šeima žvalgytis nekilnojamojo turto pradėjo dar 2020 metais, o konkretus objektas akiratyje atsirado 2021-aisiais. Būstas buvo įsigytas 2022 m.

G.Landsbergis akcentavo, kad nekilnojamasis turtas buvo deklaruotas pagal visus reikalavimus. Jis teigė vengiantis kalbėti apie savo namus ir Lietuvoje dėl privatumo ir saugumo sumetimų, nes šeimoje yra nepilnamečių vaikų.

Kaip skelbė lrytas.lt, už šį nekilnojamąjį turtą dar 2022 metų vasarį Austėja Landsbergienė sumokėjo 225 tūkst. eurų avansą. 2022 ir 2023 metų A.Landsbergienės turto deklaracijose nurodytas 795 tūkst. eurų vertės nekilnojamasis turtas užsienyje. Lrytas.lt šią naujieną paskelbė rugpjūčio 9 d. Tuomet jau atostogavęs ministras pateikė premjerei prašymą dar savaitę pratęsti jo nemokamas atostogas. 15min kreipėsi su klausimais į Užsienio reikalų ministeriją, tačiau iki šiol jokio atsakymo nesulaukė.

Opozicijos įtarimai

Šią savaitę Seimo opozicinės frakcijos parengė klausimus valdančiųjų konservatorių lyderiui, užsienio reikalų ministrui G.Landsbergiui dėl Graikijos saloje įsigytos vilos. Tikėtasi atsakymus išgirsti per antradienį vykusią neeilinę Seimo sesiją, bet ministras joje nedalyvavo. G.Landsbergio atsakymų tikimasi rugsėjo 10 dieną, pirmąją Seimo rudens sesijos dieną.

Seimo opozicijai klausimų kelia vilos pirkimas būtent 2022 metų pradžioje, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą ir būta nuogąstavimų dėl grėsmės Lietuvai.

Opozicija įtaria, kad „slapta karo išvakarėse planuodamas įgyti ir įgydamas prabangų turtą“ jis ruošėsi bėgti iš Lietuvos.

“(...) ar faktas, kad užsienio reikalų ministras paskubomis įsigyja turtą kuo toliau nuo savo valstybės, nepasiunčia dviprasmiškos žinios Lietuvos žmonėms bei investuotojams, kad valstybės jos valdžia nė neketina ginti, neprisiima jokios atsakomybės ir ruošiasi kuo skubiau iš Lietuvos pasitraukti“, – teigiama opozicijos suformuluotame klausimyne.

Taip pat teiraujamasi, kodėl ministras nepranešė apie šį sutuoktinės pirkinį, ar sudarydamas sandorį neprašė Graikijos ministro ar šios šalies institucijų pagalbos, ar negavo kokių nors nuolaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas