Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Landsbergis pasiaiškino dėl atostogų: visi žinojo

Viešojoje erdvėje pasipylus kritikai, kad valdančiųjų konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis jau ne pirmą kartą išeina atostogų, kai iškyla nemalonių klausimų, į kuriuos jiems reikia atsakyti, politikas tikina, kad ne viskas yra taip, kaip atrodo.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / 15min montažas

Seimo opozicinės frakcijos parengė klausimus valdančiųjų konservatorių lyderiui, užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui dėl Graikijos saloje įsigytos vilos, tačiau į šiuos klausimus nėra kam atsakyti, nes G.Landsbergis visą šią savaitę yra išėjęs nemokamų atostogų.

„Lietuvos ryto“ straipsnis apie Landsbergių įsigytą vilą pasirodė rugpjūčio 9 d. Tą pačią dieną premjerė I.Šimonytė G.Landsbergį išleido nemokamų atostogų visai savaitei. Savaitę prieš tai G.Landsbergis irgi atostogavo.

Seimo opozicija ėmė kritikuoti, kad G.Landsbergis taip pabėgo nuo atsakymų į nepatogius klausimus. Žiniasklaida taip pat neturėjo kam užduoti klausimų. 15min su klausimais apie G.Landsbergio šeimos įsigytą vilą kreipėsi į Užsienio reikalų ministeriją, tačiau po keturių dienų gavo tokį atsakymą: „Jūsų pateikta užklausa nėra susijusi nei su Užsienio reikalų ministerijos, nei su užsienio reikalų ministro veikla“. Ministro atstovė spaudai Paulina Levickytė šiuo metu taip pat atostogauja, todėl atsakymų nukreipė į ministeriją.

Tačiau G.Landsbergis interviu naujienų agentūrai ELTA teigė, kad jis niekur nesislapsto nuo nepatogių klausimų, esą viskas buvo suderinta iš anksto.

„Atostogos buvo seniai suplanuotos. Viskas buvo iš anksto suderinta ir su premjere, ir ministerija bei mano politinių bendradarbių komanda ministerijoje. Visi žinojo, kad aš išeinu dviem savaitėms atostogų. Aš jas buvau suskaldęs į dvi dalis, jei būtų kažkokių neatidėliotinų reikalų, kurie reikalautų grįžti. Kadangi susiklostė, kad tokių nėra – su premjere tai įvertinome – tai pasirodė, kad nėra poreikio grįžti. Kito etapo aš neturėsiu. Grįžęs aš iš karto turiu kitas keliones, kitus vizitus. Tuoj pat išvažiuoju. Tai vienintelis vasaros atostogų etapas“, – tikino interviu Eltai G.Landsbergis.

Jis aiškino į klausimus galįs „atsakyti ir telefonu, jei yra kažkokių primygtinų klausimų“.

G.Landsbergis savo interviu neatskleidė, kur atostogauja.

Aistros dėl pirkinio

15min primena, kad informacija apie Graikijos Eginos saloje G.Landsbergio šeimos įsigytą vilą „Lietuvos ryte“ paskelbta praėjusį penktadienį.

Teigiama, kad daugiau nei 300 kvadratinių metrų namai su dviem lauko terasomis ir 23 kvadratinių metrų namuką Landsbergiai pirko 2022 metų vasarį.

Šio nekilnojamojo turto vertė – 795 tūkst. eurų.

Pagal du atskirus Vyriausybės vadovės Ingridos Šimonytės potvarkius, užsienio reikalų ministras G.Landsbergis atostogauja nuo rugpjūčio 5 iki 16 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas