Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 19

G.Landsbergis su Lichtenšteino kolege aptarė paramą Ukrainai, NATO viršūnių susitikimą

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis ir ir Lichtenšteino užsienio reikalų ministrė Dominique Hasler trečiadienį Vilniuje aptarė paramą Ukrainai, pasirengimą liepą vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui Vilniuje.
Gabrielius Landsbergis, Dominique Hasler
Gabrielius Landsbergis, Dominique Hasler / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

Kaip rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime, susitikimo metu taip pat aptarti Ukrainos atstatymo, saugumo ir gynybos regione, dvišalių ryšių ir bendradarbiavimo daugiašaliuose formatuose klausimai.

Ministrai sutarė dėl būtinybės ir toliau remti Ukrainą. G.Landsbergis padėkojo Lichtenšteinui už bendradarbiavimą dėl Specialaus tarptautinio tribunolo, sutarė aktyviai veikti šiuo klausimu daugiašaliuose formatuose.

„Griežtos atsakomybės už karo nusikaltimus, taip pat ir agresijos nusikaltimą, klausimas mums yra labai svarbus. Nebaudžiamumas skatina tolesnę agresiją, ir priešingai – aiškus suvokimas, kad už agresiją teks atsakyti, pasitarnautų kaip atgrasymo priemonė“, – pranešime cituojama D.Hasler.

Ministrai taip pat aptarė abiejų šalių pirmininkavimo Europos Tarybai prioritetus. Tarybai Lichtenšteinas pirmininkaus nuo šių metų lapkričio 15 dienos, po to tą darys Lietuva.

Trečiadienį D.Hasler susitiko su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen ir aptarė draudimą rusų ir baltarusių sportininkams dalyvauti tarptautinėse varžybose.

Vizito Lietuvoje metu Lichtenšteino užsienio reikalų ministrė taip pat susitiks su švietimo, mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždiniene, dalyvaus vainiko padėjimo ceremonijoje prie memorialo žuvusiems už Lietuvos nepriklausomybę Antakalnio kapinėse, aplankys Ukrainos centrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas