Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 23

G.Landsbergis: tarp Minske nutupdyto lėktuvų keleivių – graikai, prancūzai, vokiečiai

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis reikalauja, kad Minskas paleistų į Vilnių iš Atėnų skridusius Lietuvos ir kitų šalių piliečius. „Lėktuve buvo 171 keleivis, mes turime informaciją apie 149 (...) Reikalaujame nedelsiant paleisti visus keleivius“, – sekmadienį tviteryje paskelbė Lietuvos diplomatijos vadovas.
gabrielius-landsbergis-600574b6ba577
Gabrielius Landsbergis

Jo teigimu, lėktuve buvo 94 Lietuvos piliečiai, taip pat 11 graikų, devyni prancūzai, po keletą baltarusių, lenkų, rumunų, vokiečių, latvių, rusų, taip pat Sakartvelo ir kitų šalių piliečių.

BNS žiniomis, lėktuvas dar Minsko oro uoste.

Nedelsiant paleisti visus keleivius sekmadienį paragino ir prezidentas Gitanas Nausėda, ir premjerė Ingrida Šimonytė.

Minsko oro uoste sekmadienį nutupdytas bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, jis buvo priverstas pasukti į Baltarusijos sostinę.

Jo teigimu, lėktuve buvo 94 Lietuvos piliečiai, taip pat 11 graikų, devyni prancūzai, po keletą baltarusių, lenkų, rumunų, vokiečių, latvių, rusų, taip pat Sakartvelo ir kitų šalių piliečių. BNS žiniomis, lėktuvas dar Minsko oro uoste. Nedelsiant paleisti visus keleivius sekmadienį paragino ir prezidentas Gitanas Nausėda, ir premjerė Ingrida Šimonytė. Minsko oro uoste sekmadienį nutupdytas bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, jis buvo priverstas pasukti į Baltarusijos sostinę. Pasak Lietuvos prezidento vyriausiosios patarėjos užsienio politikai Astos Skaisgirytės, tam panaudoti du Baltarusijos karo orlaiviai – naikintuvas MiG-29 ir sraigtasparnis Mi-24. Šiuo lėktuvu skrido Baltarusijos opozicijos aktyvistas ir blogeris, informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjas ir vyriausiasis redaktorius Ramanas Pratasevičius. Lėktuvui nusileidus Minske, jis sulaikytas.

Pasak Lietuvos prezidento vyriausiosios patarėjos užsienio politikai Astos Skaisgirytės, tam panaudoti du Baltarusijos karo orlaiviai – naikintuvas MiG-29 ir sraigtasparnis Mi-24.

Šiuo lėktuvu skrido Baltarusijos opozicijos aktyvistas ir blogeris, informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjas ir vyriausiasis redaktorius Ramanas Pratasevičius. Lėktuvui nusileidus Minske, jis sulaikytas.

Kiek anksčiau Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis feisbuke rašo, kad rūpinamasi lėktuvu keliavusiųjų saugiu grįžimu į Vilnių.

„Nerimą keliančios žinios apie priverstinį tarptautinio skrydžio iš Atėnų į Vilnių nutupdymą Minske. Su tarptautiniais partneriais dirbame, kad užtikrintume saugų visų keliavusiųjų grįžimą į Vilnių“, – rašė jis.

Sekmadienį Minske buvo nutupdytas lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių.

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja teigia, kad Aliaksandro Lukašenkos režimas perėmė ir Minske nutupdė lėktuvą, kad sulaikytų Baltarusijos opozicijos aktyvistą ir blogerį, informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėją ir vyriausią redaktorių Romaną Protasevičių.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda reikalauja, kad Baltarusijos režimas nedelsiant paleistų sulaikytą asmenį ir leistų jam grįžti į Vilnių.

„Kreipiuosi į NATO ir ES sąjungininkus kviesdamas nedelsiant reaguoti į Baltarusijos režimo keliamą grėsmę tarptautinei civilinei aviacijai. Tarptautinė bendruomenė turi skubiai imtis veiksmų, kad panašūs incidentai nebegalėtų pasikartoti. Apie tai kalbesiu jau rytoj Briuselyje prasidėsiančioje Europos Vadovų Taryboje“, – feisbuke rašė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas