Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 30

G.Nausėda: jei pamatyčiau asmenį, kuris gali suvienyti šalį, jam netrukdyčiau

SEB banką palikęs ekonomistas Gitanas Nausėda LRT laidoje „Dienos tema“ teigė, kad apie savo sprendimą dėl dalyvavimo ar nedalyvavimo prezidento rinkimuose praneš rugsėjį. Ekonomistas iki šiol neatskleidžia savo pozicijos, tačiau pažymi, kad jei pamatytų asmenį, galintį suvienyti šalį, jam netrukdytų.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Jei aš pamatyčiau tokį asmenį, kuris tikrai galėtų suvienyti ir vesti šalį į priekį, turbūt jam netrukdyčiau“, – ketvirtadienį LRT laidoje „Dienos tema“ sakė G.Nausėda, paklaustas, kokiu atveju nedalyvautų prezidento rinkimuose.

LRT laidoje „Dienos tema“ G.Nausėda pasakojo, kad apie jo pasitraukimą iš SEB banko prezidento patarėjo ir vyriausiojo ekonomisto pareigų buvo kalbama pastarąsias dvi savaites, numatyta ir paskutinė jo darbo diena. Anot G.Nausėdos, parlamentaro, „valstiečių“ atstovo Stasio Jakeliūno kreipimasis į SEB banką dėl jo esą „hibridinės“ prezidento rinkimų kampanijos tik paskatino greičiau paskelbti apie pasitraukimą iš banko.

„Tiesiog gal šiandienos įvykiai privertė greičiau paskelbti šitą datą ir tiek“, – kalbėjo G.Nausėda.

Ekonomistas tvirtino artimiausiu metu planuojantis ilsėtis, o vėliau, tai yra rugsėjį, paskelbti savo planus.

„Šiuo metu aš pailsėsiu ir tada paskelbsiu savo sprendimą ir tas sprendimas, be abejo, bus susijęs Lietuvos Respublikos prezidento rinkimais“, – pažymėjo G.Nausėda.

Ekonomistas teigė manantis, kad jo populiarumą visuomenėje lėmė aktyvi pilietinė pozicija įvairiais klausimais.

„Sąžiningas ir atsakingas žodis galbūt ir lėmė tai, kad aš tose (reitingų – LRT.lt) lentelėse esu, nes, jeigu aš to nebūčiau daręs, jeigu nebūčiau užėmęs pilietinės pozicijos, o pastaruoju metu ir gana visuomeniškos pozicijos įvairiais klausimais, tiesą sakant, būtų sunkoka pagrįsti, kodėl šalia politikų, kurie politikoje yra 20 ir daugiau metų, kurie vadovauja partijoms, atsiranda staiga ekonomistas ir toje lentelėje nėra nė vieno architekto ar kitų profesijų atstovo“, – aiškino G.Nausėda.

G.Nausėda tvirtino, kad vienas iš motyvų svarstyti apie dalyvavimą prezidento rinkimuose yra dabartinė valdančiųjų ir opozicijos priešprieša parlamente.

„Pirmiausia, tai yra ta baisi priešprieša tarp konfliktuojančių pusių, kuri Seime sąžiningus ir atsidavusius žmones turbūt verčia skėsčioti rankomis, nes jie yra įtraukti į šitą karuselę tarpusavio kovų“, – LRT laidoje „Dienos tema“ aiškino G.Nausėda.

„Jeigu aš kandidatuočiau ir man pavyktų bent iš dalies, bent truputį sutaikyti ir priversti dirbti konstruktyviau, tai būtų didelis, didelis nuopelnas“, – pridūrė ekonomistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas