Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 31 /13:46

G.Nausėda – apie dėmesio regionams stoką: kenčia mūsų tiltai, mūsų skrandžiai

Prezidento Gitano Nausėdos vizitas Kėdainiuose – išskirtinis. Kaip tik antradienio rytą čia įgriuvo tiltas per Nevėžį. Apie tai prezidentas kalbėjo ir apsilankęs ant tilto, ir vėliau šalia Kėdainių rajono savivaldybės, nelinksmai pajuokaudamas, kad nuolat pabrėžiama, kaip regionams trūksta dėmesio, o štai parodžius tą dėmesį kaip tik tą pačią dieną sugriūna tiltas.

„Nuolat kalbame, kad regionai stokoja dėmesio. Štai prezidento vizitas norint aplankyti regioną ir parodyti tą dėmesį prasideda nuo to, kad nuo per menko dėmesio nukenčia tiltas. Tą pačią dieną.

Sutapimas, vis dėlto simbolinis sutapimas. Dar kartą pakartosiu, kad regioninė politika turi būti prisimenama ne tik švenčių progomis, sveikinant su jubiliejais, bet kiekvieną dieną. Turime suprasti visi, pradedant prezidentu, baigiant savivaldybės tarnautojais“, – kalbėjo G.Nausėda.

Prezidentas akcentavo, kad būtina iš šios istorijos padaryti išvadas ir didinti finansavimą kelių būklei gerinti.

Plačiau, ką kalbėjo prezidentas apsilankęs prie tilto per Nevėžį, skaitykite čia: G.Nausėda – Kėdainiuose: suplanuotas vizitas, tačiau tiltas nusprendė sugriūt, Kelių direkcija ieškos kaltų.

VIDEO: G.Nausėda apie Kėdainių tilto griūtį: „Tai verčia atkreipti dėmesį į apverktiną Lietuvos tiltų būklę“

Kėdainiuose prezidentas sakė susitikęs ir su ūkininkais, daugiausia smulkiaisiais, kurie esą kartu su smulkiaisiais prekybininkais kartais yra sąmoningai stumiami iš rinkos, nes didieji prekybos centrai teikia prioritetą stambiems tiekėjams – tai dažnai lemia galutinių maisto kainų augimą.

„Mano įsitikinimu, tikrai nepakankamai išnaudojame smulkiųjų ūkininkų ir prekybininkų potencialą. Atvirkščiai – mes juos stumiame iš rinkos ir kartais tai darome sąmoningai, ypatingai kuomet įsijungia rinkos konkurencijos jėgos.

Mes matome, kad tiesiog smulkieji ūkininkai ir prekybininkai netenka savo vietų santykiuose su dideliais prekybos centrais, kurie teikia prioritetą stambiems tiekėjams“, – kalbėjo prezidentas.

Pasak šalies vadovo, didiesiems tiekėjams įgijus „papildomą rinkos jėgą“ kainos auga tiek gamybos, tiek logistikos, tiek prekybos grandinėse.

„Kažkaip Lietuvoje nustojome diferencijuoti produktus pagal jų kokybę. Orientuojamės tik į kainą. Perkame tik pigiausias prekes, dažnai perteklinę produkciją, kuri pasiekia mus iš kitų šalių. Tuo tarpu savo geros kokybės dažnai vietinės kilmės produkciją išvežame, tai nėra normalu.

Pradėti turėtume nuo viešųjų įstaigų, čia turi atsirasti vietos trumposioms maisto prekių grandinėms“, – kalbėjo G.Nausėda Kėdainiuose.

VIDEO: Sugriuvo Kėdainiuose nerimą kėlęs tiltas per Nevėžį

Jo teigimu, kai kurios savivaldybės jau to ėmėsi. Tačiau daugumoje vietų dar ne, todėl esą „kenčia mūsų tiltai, mūsų skrandžiai dėl maisto produktų kokybės, kenčia visi“.

Šalies vadovui nerimą kelia pernai daugiau nei trečdaliu pabrangęs maistas, kurio kainų augimas viršija kitų prekių brangimą.

„Ypatingai kelia nerimą maisto produktų kainų augimas, kuris gerokai viršija kitų prekių grupių brangimą, o ne paslaptis – viršija taip pat ir panašius infliacinius procesus kitose Europos Sąjungos valstybėse“, – sakė G.Nausėda.

„Turime analizuoti ir aiškintis priežastis“, – teigė šalies vadovas.

VIDEO: Naujausia informacija apie apgriuvusį tiltą Kėdainiuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas