Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 27 /13:11

G.Nausėda: Pietų Korėjos specialistai perduos žinias apie koronaviruso plitimo stabdymą

Pirmadienį spaudos konferencijoje prezidentas Gitanas Nausėda sakė, kad kalbėsis su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-in'u: tikėtasi, kad šalis atsiųs į Lietuvą specialistą, kuris konsultuotu kovoje su plintančiu koronavirusu. Penktadienį G.Nausėda feisbuke leido suprasti, kad specialistas neatvyks, tačiau žinios bus perduodamos, pasiūlyta užmegzti tiesioginius ryšius tarp Lietuvos ir Pietų Korėjos krizių valdymo bei sveikatos apsaugos institucijų specialistų.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šalies vadovas pasiūlė užmegzti tiesioginius ryšius tarp atsakingų krizių valdymo bei sveikatos apsaugos institucijų specialistų, kad Pietų Korėjos turima patirtis kovoje su koronavirusu būtų pritaikyta ir Lietuvai, siekiant užkardyti ligos plitimą.

„Yra pasaulyje šalių, kurios jau išgyveno sunkiausią koronaviruso plitimo fazę. Tiek sveikatos apsaugos, tiek ekonomikos skatinimo srityse. Pietų Korėja viruso plitimą sustabdė skubiai, pradėjusi testuoti kuo daugiau piliečių ir įvedusi kitus technologiškai pažangius kontrolės mechanizmus. Šiandien su Pietų Korėjos Prezidentu Moon Jae-inu sutarėme, kad jų specialistai perduos savo žinias bei patirtį Lietuvos krizių valdymo ir sveikatos apsaugos institucijų pareigūnams“, – rašė G.Nausėda.

Jis pridūrė, kad Lietuva jau gavo tyrimams būtinų reagentų siuntą iš Pietų Korėjos, o šios šalies vadovas pažadėjo tarpininkauti ir dėl kitų medicininių priemonių bei įrangos įsigijimo iš šios šalies gamintojų.

„Krizės ateina ir praeina, tuo tarpu abi šalys gali bendradarbiauti tiek politiniu, tiek prekybiniu, tiek investiciniu formatu. Pietų Korėjos Prezidentas puikiai informuotas apie Lietuvą, domisi joje vykstančiais procesais“, – dėstė prezidentas.

Prezidentūros naujienlaiškyje rašoma, kad Pietų Korėjos vadovas pakvietė Lietuvos Prezidentą oficialaus vizito, kai pasaulis suvaldys koronaviruso krizę.

Šiuo metu Lietuvoje yra patvirtinti 344 koronaviruso atvejai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai